LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2020 08:10

Κορονοϊός: η Βραζιλία ξεπέρασε την Ιταλία σε θύματα

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου απειλεί με αποχώρηση από τον ΠΟΥ, την ώρα που ο κορονοϊός «σκοτώνει έναν Βραζιλιάνο κάθε λεπτό»

AP - ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απείλησε χθες Παρασκευή να αποσύρει την Βραζιλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ η υπηρεσία του ΟΗΕ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις για τον κίνδυνο άρσης του lockdown πριν επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορονoϊού. 

Μετά από ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, η Βραζιλία μετατράπηκε την Πέμπτη στη χώρα που κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας της Covid-19, αφήνοντας πίσω την Ιταλία. Ωστόσο, ο Μπολσονάρου συνεχίζει να επιχειρηματολογεί υπέρ μιας γρήγορης άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει οι βραζιλιάνικες Πολιτείες, ισχυριζόμενος ότι το οικονομικό κόστος είναι πιο σημαντικό από τους κινδύνους της δημόσιας υγείας. 

Σε κεντρικό άρθρο στην αρχική σελίδα της Folha de S.Paulo, η βραζιλιάνικη εφημερίδα τόνισε ότι έχουν περάσει μόλις 100 ημέρες από τότε που ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήριζε τον ιό που τώρα «σκοτώνει έναν Βραζιλιάνο κάθε λεπτό» μια «μικρή γρίπη».

«Ενώ το διαβάζετε αυτό, ακόμη ένας Βραζιλιάνος πέθανε από κορονοϊό», ανέφερε η εφημερίδα.

 Βραζιλία - κορονοϊός - νεκροί

Στον ημερήσιο απολογισμό που εκδίδει, το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή πως καταγράφηκαν σε ένα εικοσιτετράωρο 1.005 νέοι θάνατοι και 30.830 νέα κρούσματα. Περισσότερες από 35.000 ζωές έχουν χαθεί εξαιτίας του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 645.771. 

Ερωτηθείσα για τις απόπειρες χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βραζιλία παρά τα αυξανόμενα καθημερινά ποσοστά θανάτου και διαγνώσεις, η εκπρόσωπος του Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε ότι το βασικό κριτήριο για την άρση των lockdowns είναι η επιβράδυνση της μετάδοσης. 

«Η επιδημία, το ξέσπασμα, στη Λατινική Αμερική είναι έντονα ανησυχητικό», είπε η Χάρις σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Μεταξύ των έξι βασικών κριτηρίων για τη χαλάρωση της καραντίνας, είπε, «ένα από αυτά είναι ιδανικά να μειώνεται η μετάδοσης». 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αργότερα την Παρασκευή, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απείλησε με αποχώρηση από τον ΠΟΥ, διαμαρτυρόμενος για την «ιδεολογική του προκατάληψη».

 Κορονοϊός - Βραζιλία

«Σας το λέω εδώ, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ, το εξετάζουμε στο μέλλον (...). Είτε ο ΠΟΥ λειτουργεί χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, είτε αποχωρούμε και εμείς. Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους από το εξωτερικό να εκφράζουν τα συναισθήματά τους για την υγεία εδώ», είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ιδεολογικός σύμμαχος του Μπολσονάρου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη δική τους σχέση με τον ΠΟΥ, κατηγορώντας τον Οργανισμό ότι έχει γίνει μαριονέτα της Κίνας, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κοροναϊός. 

Η απόρριψη από τον Μπολσονάρου των κινδύνων που θέτει ο ιός για τη δημόσια υγεία και οι προσπάθειες για την άρση των μέτρων απαγόρευσης έχουν συγκεντρώσει κριτική από όλο το πολιτικό φάσμα στη χώρα, και ορισμένοι τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί την κρίση για να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.?

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο