LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2020 15:51

Σεντένο - Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση του κορονοϊού

Οι όροι για την χορήγηση πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης. Οι απαντήσεις των ισχυρών ανδρών των Βρυξελλών.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ - ΠΑΤΡΑ

Την πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση του κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση έλαβε γρήγορα μέτρα και η οικονομία της ήταν σε καλή κατάσταση όταν ξεκίνησε η κρίση, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist με τίτλο: «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το ‘εμβόλιο’ για τον κορωνοϊό».

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τονίζοντας ότι δημιούργησε τη βάση για ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας το 2021.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι» ρευστότητας των 15,7 δισ. ευρώ που είχε σχηματισθεί με κεφάλαια του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ενώ είπε ότι το δεύτερο εξάμηνο θα επανεξετάσει η κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή ενός δεύτερου τμήματος των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να έχει μετά τη φετινή ύφεση μία παρατεταμένη περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας της, με πιθανή αύξηση του μακροπρόθεσμου ρυθμού ανάπτυξης. Αν, είπε, εγκριθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, η Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει το επενδυτικό κενό που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι η σημερινή κρίση είναι τελείως διαφορετική για την Ελλάδα από αυτή πριν από δέκα χρόνια, καθώς η ελληνική οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις από αυτή της Ευρωζώνης πριν τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι η κρίση δεν θα την ρίξει κάτω.

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν όροι που θα συνδέονται με τη χορήγηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Σεντένο είπε ότι θα υπάρχουν κανόνες για την εκταμίευσή τους, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρχει τρόικα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα λάβει τους περισσότερους πόρους – 32 δις. ευρώ, από τα οποία τα 22,6 δις. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις – από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία, προσθέτοντας ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τη χορήγηση των πόρων αυτών στη Ελλάδα, όπως και για τις άλλες χώρες.

Ο κ. Ντομπρόβκσις είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα, όταν εκδηλώθηκε η κρίση του κορονοϊού, λαμβάνοντας μέτρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα που θα έχει η Ελλάδα να βοηθήσει την οικονομία της και τους τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση με τους πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Συνοχής.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ένας ύποπτος ένοπλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσοςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η σορός του 62χρονου, δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια τραυμάτων και για την ώρα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)14:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο