LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2020 14:36 | Ανανέωση: 05 Ιουνίου 2020 15:51

Τσίπρας: περιβαλλοντοκτόνο το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε από τον Σχινιά, ότι «η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει και το νερό».

Τσίπρας - Σχινιάς

Στον «περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο» της κυβέρνησης και στην ανάγκη προώθησης «πράσινων πολιτικών για την ανάπτυξη» στην εποχή μετά τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε εκεί με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και ξεναγήθηκε στο Πάρκο.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας από το Σχινιά, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση του κορονοϊού ήρθε στην παγκόσμια κοινότητα να μας βρει ενώ ήμασταν ήδη σε μία ευρύτερη, μεγαλύτερη και διαρκέστερη κρίση, την κλιματική κρίση».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «συνεπώς, όλες μας οι αποφάσεις από δω και στο εξής, που θα έχουν προφανώς ως στόχο την οικονομική ανάκαμψη, δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπόψη τους την κλιματική κρίση». «Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντική προστασία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο Πάρκο, έκανε αναφορά και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, αναφορικά με τις ταβέρνες στον αιγιαλό, εντός της προστατευόμενης περιοχής, παρ΄όλο που είχαν κηρυχθεί αυθαίρετες από το 1999.

«Σήμερα, λοιπόν, πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε συλλογική, αλλά και ατομική ευθύνη. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη. Αυτό πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα. Αυτό πολλές φορές απαιτεί μία πολιτική αρχών, διότι αν κάτι έρχεται να μας διδάξει και αυτή η τελευταία κρίση της πανδημίας, είναι ότι τα δημόσια αγαθά δεν μπορεί να ρυθμίζονται από την αγορά και από τους κανόνες της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε, για παράδειγμα, στο νερό που «τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να ιδιωτικοποιήσει». «Το περιβάλλον λοιπόν πρέπει να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα, αν θέλουμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο που θα έχει προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ:  ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Σχινιά, δήλωσε τα εξής:Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Πάρκο Σχινιά για να διαφημίσει τις δήθεν περιβαλλοντικές του ανησυχίες.

Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι και επί δικής του κυβέρνησης δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική προστασία του Εθνικού Πάρκου, που αποτελεί μια περιοχή τεράστιας περιβαλλοντικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας. Ούτε καν ενεργοποιήθηκε το εγκατεστημένο κι εγκαταλελειμμένο σύστημα πυρόσβεσης. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, έχασε τον τοπικό του χαρακτήρα, καθώς επιφορτίστηκε με την ευθύνη μιας τεράστιας περιοχής, μετατρεπόμενος σε Φορέα Διαχείρισης Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής. Ενώ, σήμερα, με τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ επιχειρείται η κατάργησή του.

Πάντως, αφού ο κ. Τσίπρας έκανε τον κόπο να πάει μέχρι τον Σχινιά, ας πήγαινε λίγα μόνο χιλιόμετρα πιο πέρα, για να δει “ιδίοις όμμασι” το περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοίμασε και ο ίδιος, μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αντίστοιχες Περιφερειακές Διοικήσεις Αττικής και δεν είναι άλλο απ’ τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, που απειλεί την ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, συμπεριλαμβανομένου του Σχινιά.

Μετά απ’ όλα αυτά η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να έχει τίτλο “ο δράστης γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι τουΧθες 23:05 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον ΘερμαϊκόΧθες 22:36 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό μια ακόμη σορός, που άνηκε σε 23χρονο ημεδαπό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο