LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2020 11:51

Μουσείο Νεανικής Κουλτούρας: συλλογή φωτογραφιών και αντικειμένων απο διαφορετικές εποχές

Παλιές φωτογραφίες, ατυχείς στιλιστικές επιλογές ή τα ποιήματα από τα νεανικά χρόνια είναι μεταξύ των πολλών συνεισφορών που δέχονται οι υπεύθυνοι του Μουσείου.

 μουσειο κουλτουρας

Το Μουσείο Νεανικής Κουλτούρας (Museum of Youth Culture) συγκεντρώνει φωτογραφίες, αναμνηστικά και αντικείμενα από τα νεανικά χρόνια ανθρώπων που έζησαν σε διαφορετικές εποχές.

Ακόμα και πριν από τον αποκλεισμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το Μουσείο λειτουργούσε ψηφιακά με αρχείο πάνω από 150.000 φωτογραφιών και κειμένων που επισημαίνουν τον αντίκτυπο που είχαν οι νέοι στην πολιτιστική κληρονομιά στη Βρετανία και ευρύτερα και η ομάδα πίσω από το εγχείρημα ελπίζει να αποκτήσει και έναν φυσικό χώρο στο Λονδίνο έως το 2023.

Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στο στυλ, τους ήχους και κοινωνικά κινήματα που προώθησαν νέοι άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια.

 Στο website του προβάλλονται συλλογές από τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 από επαγγελματίες φωτογράφους που κατέγραψαν τις νεανικές σκηνές και τα κινήματα mod, punk, grime.

Τώρα οι επιμελητές του αναζητούν αντικείμενα για το project «Grown Up Britain» και ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή να «περιγράψουν την εφηβική κρεβατοκάμαρά τους» και να ανακαλέσουν στη μνήμη την «αγαπημένη τους μελωδία» και «τους άσπονδους εχθρούς τους».

 Επιπλέον οι υπεύθυνοι του Μουσείου δημιούργησαν έναν οδηγό που καθοδηγεί τους σημερινούς εφήβους πώς να πάρουν συνέντευξη από τους γονείς και τους παππούδες τους και να αντλήσουν πληροφορίες για τη ζωή τους όταν ήταν νέοι με ερωτήσεις όπως «Θυμάστε μια μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που συνέβη όταν ήσασταν έφηβος;» ή «Τι θα κάνατε στον ελεύθερο χρόνο σας;».

 To project, παρά τον τίτλο του, δεν περιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι στιγμής, το Μουσείο έχει λάβει συμμετοχές από την Ολλανδία, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, και το υπάρχον αρχείο περιέχει υλικό από όλο τον κόσμο.

«Ο καθένας έχει μια ιστορία να πει για το τι σημαίνει να είσαι νέος. Αναμνήσεις και ελπίδες και όνειρα. Είτε είστε 70 ή 17 ετών, είτε είστε rocker είτε raver. Μοιραστείτε τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες σας ως έφηβος και γίνετε μέρος του Μουσείου Νεολαίας Πολιτισμού. Από τις πρώτες αγάπες έως τις πρώτες δουλειές ή τις καλύτερες σχολικές ιστορίες» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Παλιές φωτογραφίες, ατυχείς στιλιστικές επιλογές ή τα ποιήματα από τα νεανικά χρόνια είναι μεταξύ των πολλών συνεισφορών που δέχονται οι υπεύθυνοι του Μουσείου. Στο αρχείο υπάρχουν διάφορα αναμνηστικά, όπως εισιτήρια από συναυλίες, φυλλάδια από εκδηλώσεις, επιστολές αλληλογραφίας και μουσική.

 Το Μουσείο Νεανικής Κουλτούρας έχει συγκεντρώσει ακόμη λίστες με τραγούδια κάθε δεκαετίας από το 1940 έως το 2000.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-65Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να δοθούν λύσεις.

Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμεραΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Επιπλέον, οι δικαιούχοι που δεν έχουν δηλώσει IBAN, καλούνται να το πράξουν άμεσα, ώστε να λάβουν την ενίσχυση που δικαιούνται.

Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψηΣήμερα 10:44 | Ειδήσεις

«Και η κατανόηση η ασπίδα απέναντι στον φόβο και στις προκαταλήψεις. Αυτά είναι τα όπλα μας στη μάχη για ένα μέλλον χωρίς HIV/AIDS», τονίζει ο πρωθυπουργός

Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Όσα είπε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμερα12:07Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 8611:53Ρούμπιο: Οι συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο σε μια κυρίαρχη Ουκρανία11:39ΥΠΕΝ: Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα11:25Πρέβεζα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ψαρά11:11Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη10:58Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις διαρρηκτών μετά από κυνηγητό σε ταράτσες και μπαλκόνια10:43Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Αττική: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα10:15Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων10:01Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει σε επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Μόργκαν Στάνλεϊ09:47IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις09:33Πάτρα: Συλλήψεις για πωλήσεις αλκοόλ σε ανήλικους09:19Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείο09:05Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:50Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητάει προεδρική χάρη στη δίκη του για διαφθορά08:35Γουίτκοφ: Ο απεσταλμένος του Τραμπ σήμερα στη Μόσχα08:21Πάτρα: Νέο περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της πόλης08:07Αγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-6507:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο