LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2020 10:37

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την ανάγκη της προστασίας του και του μέλλοντός μας.

Περιβάλλον

Η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτει η ανθρωπότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής, όπως τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι το περιβάλλον, η οικονομία και η κοινωνική συνοχή είναι αναγκαίο να συνυπάρξουν μέσα από τις αναγκαίες σταθμίσεις, με θεμέλιο την αυτονόητη παραδοχή ότι το περιβάλλον είναι αναλώσιμο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία, καθώς βγαίνουμε σταδιακά από τη δυσκολότερη φάση μίας πανδημίας που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Βγαίνουμε τραυματισμένοι, αλλά και λίγο σοφότεροι. Η πανδημία του κορονοϊού δεν αιφνιδίασε την επιστημονική κοινότητα, ήταν μία απειλή γνωστή. Μία απειλή που θα επιμείνει, διότι συνδέεται με την κρίση της βιοποικιλότητας, για την οποία σε μεγάλο βαθμό ενοχοποιείται και η υπερθέρμανση του πλανήτη», επισημαίνει η κ. Σακελλαροπούλου.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον, υποστηρίζει ότι σήμερα, παντού στον κόσμο, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το περιβάλλον με ρυθμό πρωτόγνωρα ταχύ στην ανθρώπινη ιστορία. «Η ανεξέλεγκτη αποψίλωση των δασών, η καταστροφή των οικοτόπων, η εντατική γεωργία, το εμπόριο των άγριων ζώων, είναι μερικές από τις αιτίες που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και διευκολύνουν επικίνδυνα την εμφάνιση και εξάπλωση επιδημιών» προσθέτει.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται και στις προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας, η οποία με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι οι επιδημίες θα είναι συχνότερες, ότι θα εξελίσσονται ταχύτερα σε πανδημίες, ότι θα έχουν ακόμη σοβαρότερες οικονομικές επιπτώσεις και ότι θα κοστίζουν τη ζωή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Μάλιστα, υπογραμμίζει την ανάγκη να αλλάξουμε πορεία, μεταβάλλοντας θεμελιωδώς τον τρόπο παραγωγής, το μοντέλο των επενδύσεων, τις καταναλωτικές συνήθειές μας.

«Η ανάγκη για καθαρές μορφές ενέργειας και πράσινες τεχνολογίες αποτελεί πλέον κοινό τόπο. Η χώρα μας οφείλει να συμμετάσχει ενεργά σ' αυτήν τη μετάβαση. Η δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο ενεργειακός μετασχηματισμός, η αξιοποίηση των αποβλήτων, η ανακύκλωση, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει.

Τέλος, η κ. Σακελλαροπούλου τονίζει, ότι το μέλλον της πατρίδας μας συνδέεται με την ικανότητά μας να προστατεύσουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας και να διασώσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας και συμπληρώνει πως η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει ως αναγκαία προϋπόθεση τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Την ανάπτυξη, δηλαδή, που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να διακινδυνεύει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες», καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σακελλαροπούλου - ΠτΔ - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορά, Χρίστος Δήμας κατά την εκδήλωση των εγκαινίων

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο