LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 20:39

Θα σφάξουν χιλιάδες ζώα λόγω κορονοϊού

Οι ολλανδικές Αρχές αποφάσισαν τη σφαγή 10.000 βιζόν σε εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Βιζόν

Οι αρχές στην Ολλανδία διέταξαν να σφαγιαστούν περισσότερα από 10.000 βιζόν στα εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αυτών των μικρών θηλαστικών τα οποία «πιθανόν» να μετέδωσαν την ασθένεια σε δύο εργαζομένους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πρότασης των υγειονομικών αρχών και αφορά τα εκτροφεία επτά επιχειρήσεων στη νότια Ολλανδία. Ο στόχος είναι να μην μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης, όπως ανέφεραν η υπουργός Γεωργίας Καρόλα Σούτεν και ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε λα Γιόνγκε.

Η απόφαση που προκαλεί συζητήσεις στην Ολλανδία

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές «ο ιός μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί στα εκτροφεία των βιζόν για μεγάλη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια συνιστά κίνδυνο για την υγεία» τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, ανέφεραν οι υπουργοί σε μια επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.

Η Ελίζε βαν ντερ Μπος, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, είπε ότι η απόφαση αφορά «περισσότερα από 10.000 βιζόν», αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Στον απολογισμό αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί, για παράδειγμα, τα μικρά που γεννήθηκαν την άνοιξη. Το κάθε θηλυκό γεννά από 4 έως 6 μικρά, εξήγησε.

Οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι το μέτρο αυτό είναι «δύσκολο» για τους εκτροφείς, οι οποίοι ωστόσο θα αποζημιωθούν.

Τον Μάιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο Ολλανδοί ενδέχεται να προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό από τα βιζόν, κάτι που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συνιστά ενδεχομένως την πρώτη επιβεβαιωμένη μετάδοση του SARS-CoV-2 από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η εκτροφή βιζόν για τη γούνα τους είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Ολλανδία. Το 2016 το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κλείσουν τα εκτροφεία μέχρι το 2024.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΧθες 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμήΧθες 22:27 | Ειδήσεις

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της ενεργής συμμετοχής στην πολιτική.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίαςΧθες 23:55 | Ειδήσεις

Αμφότεροι, υποστήριξαν την αθωότητα τους, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία. Τι είπαν στις απολογίες τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο