LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 20:39

Θα σφάξουν χιλιάδες ζώα λόγω κορονοϊού

Οι ολλανδικές Αρχές αποφάσισαν τη σφαγή 10.000 βιζόν σε εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Βιζόν

Οι αρχές στην Ολλανδία διέταξαν να σφαγιαστούν περισσότερα από 10.000 βιζόν στα εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αυτών των μικρών θηλαστικών τα οποία «πιθανόν» να μετέδωσαν την ασθένεια σε δύο εργαζομένους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πρότασης των υγειονομικών αρχών και αφορά τα εκτροφεία επτά επιχειρήσεων στη νότια Ολλανδία. Ο στόχος είναι να μην μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης, όπως ανέφεραν η υπουργός Γεωργίας Καρόλα Σούτεν και ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε λα Γιόνγκε.

Η απόφαση που προκαλεί συζητήσεις στην Ολλανδία

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές «ο ιός μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί στα εκτροφεία των βιζόν για μεγάλη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια συνιστά κίνδυνο για την υγεία» τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, ανέφεραν οι υπουργοί σε μια επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.

Η Ελίζε βαν ντερ Μπος, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, είπε ότι η απόφαση αφορά «περισσότερα από 10.000 βιζόν», αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Στον απολογισμό αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί, για παράδειγμα, τα μικρά που γεννήθηκαν την άνοιξη. Το κάθε θηλυκό γεννά από 4 έως 6 μικρά, εξήγησε.

Οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι το μέτρο αυτό είναι «δύσκολο» για τους εκτροφείς, οι οποίοι ωστόσο θα αποζημιωθούν.

Τον Μάιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο Ολλανδοί ενδέχεται να προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό από τα βιζόν, κάτι που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συνιστά ενδεχομένως την πρώτη επιβεβαιωμένη μετάδοση του SARS-CoV-2 από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η εκτροφή βιζόν για τη γούνα τους είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Ολλανδία. Το 2016 το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κλείσουν τα εκτροφεία μέχρι το 2024.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο