LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 20:39

Θα σφάξουν χιλιάδες ζώα λόγω κορονοϊού

Οι ολλανδικές Αρχές αποφάσισαν τη σφαγή 10.000 βιζόν σε εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Βιζόν

Οι αρχές στην Ολλανδία διέταξαν να σφαγιαστούν περισσότερα από 10.000 βιζόν στα εκτροφεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αυτών των μικρών θηλαστικών τα οποία «πιθανόν» να μετέδωσαν την ασθένεια σε δύο εργαζομένους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πρότασης των υγειονομικών αρχών και αφορά τα εκτροφεία επτά επιχειρήσεων στη νότια Ολλανδία. Ο στόχος είναι να μην μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης, όπως ανέφεραν η υπουργός Γεωργίας Καρόλα Σούτεν και ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε λα Γιόνγκε.

Η απόφαση που προκαλεί συζητήσεις στην Ολλανδία

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές «ο ιός μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί στα εκτροφεία των βιζόν για μεγάλη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια συνιστά κίνδυνο για την υγεία» τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, ανέφεραν οι υπουργοί σε μια επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.

Η Ελίζε βαν ντερ Μπος, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, είπε ότι η απόφαση αφορά «περισσότερα από 10.000 βιζόν», αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Στον απολογισμό αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί, για παράδειγμα, τα μικρά που γεννήθηκαν την άνοιξη. Το κάθε θηλυκό γεννά από 4 έως 6 μικρά, εξήγησε.

Οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι το μέτρο αυτό είναι «δύσκολο» για τους εκτροφείς, οι οποίοι ωστόσο θα αποζημιωθούν.

Τον Μάιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο Ολλανδοί ενδέχεται να προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό από τα βιζόν, κάτι που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συνιστά ενδεχομένως την πρώτη επιβεβαιωμένη μετάδοση του SARS-CoV-2 από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η εκτροφή βιζόν για τη γούνα τους είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Ολλανδία. Το 2016 το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο διέταξε να κλείσουν τα εκτροφεία μέχρι το 2024.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο