LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 18:23 | Ανανέωση: 04 Ιουνίου 2020 18:25

Ερντογάν: Συνεργασία με τη Λιβύη για έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποδέχθηκε στην Άγκυρα τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σαράζ.

AP - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΣΑΡΑΖ

Τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σαράζ, υποδέχθηκε στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, “κλείνοντας το μάτι” για ενεργοποίηση του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, το οποίο έχει πυροδοτήσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Μιλήσαμε για νέα πεδία συνεργασίας με τον κ. Σαράζ ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα μέσα και τις ευκαιρίες που μας δίνονται στη Μεσόγειο», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Τούρκος Πρόεδρος, σημειώνοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να σταθεροποιήσουμε την συνεργασία μας με έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ερντογάν ανέφερε, επίσης, ότι θέλει να δει τις τουρκικές εταιρίες να έχουν ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τις νίκες του κυβερνητικού στρατού στο πεδίο των μαχών κοντά στην Τρίπολη και εν όψει ενός νέου γύρου συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στην εμπόλεμη χώρα.

AP - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΣΑΡΑΖ

Η Τουρκία άρχισε να στηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση του Σαράζ τον Νοέμβριο, μετά τη σύναψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας και για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο.

Τους τελευταίους μήνες, χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας, τα κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να απωθήσουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 επιχείρηση για την κατάληψη της Τρίπολης.

Πρέπει να σημειωθεί πως, την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Άχμεντ Μάιτικ και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Σιγιάλα, ταξίδεψαν στη Μόσχα, η οποία στηρίζει τον στρατάρχη Χάφταρ, ενώ αυτός μετέβη στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο