LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 17:43

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα

Μήνυμα στήριξης των επενδύσεων στην Ελλάδα έστειλε, από την πλευρά του, το κινεζικό Υπουργείο Ανάπτυξης.

Άδωνις Γεωργιάδης

Πρόσκληση σε επενδυτές και τουρίστες από την Κίνα, απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα, στο διαδικτυακό φόρουμ “INVEST IN GREECE 2020”, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ανάπτυξης της Κίνας (NDRC), μέσω του αρμόδιου φορέα του (CODA), η Belt and Road Associates και η πλατφόρμα China Go Abroad.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, επαναβεβαίωσε την δέσμευση της Κυβέρνησης στην ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων κινέζικων εταιρειών, που έχουν δρομολογηθεί αλλά ανεστάλησαν λόγω της κρίσης, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει ιδιαίτερα την προώθηση νέων επενδυτικών σχεδίων.

«Στην παγκόσμια κρίση του κορονοϊού προκρίνουμε ως κοινή μας απάντηση την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να ξεπεράσουμε την κρίση όσο το δυνατόν γρηγορότερα», επεσήμανε.

Ο Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία “Belt and Road Initiative” καθώς και σε «εμβληματικές», όπως είπε, κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και στο ηλιοθερμικό πάρκο “Minos” στην Κρήτη, ενώ, παράλληλα, υπενθύμισε τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και σεβασμού μεταξύ των δύο λαών.

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας έστειλε μέσω της ομιλίας του σαφές μήνυμα στήριξης των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Κατασχέθηκαν επτά τόνοι λαθραίων τσιγάρων μέσα σε φορτηγό με…κανόλι08:34Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών08:20Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα - Άρπαξαν 47 κινητά08:06Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα - Ένας τραυματίας07:52Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24'Ηττα του Τσιτσιπά από τον Σίνερ στο Six Kings Slam07:10Το Ισραήλ απειλεί πως θα ξαναρχίσει τον πόλεμο06:56Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιλερμπάν 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο