LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 15:03

Έλληνας υποψήφιος για Γκίνες ως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής με δελτίο (εικόνες)

Αν ήμουν τερματοφύλακας, θα έπαιζα ακόμη και με μπαστούνι, δηλώνει ο Πρόδρομος Μηνασίδης

Πρόδρομος Μηνασίδης

Έκλεισε τα 74 του χρόνια πριν από τέσσερις μήνες και τα τελευταία 63 «γράφει» χιλιόμετρα στα γήπεδα. Ο Πρόδρομος Μηνασίδης είναι ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με δελτίο στον κόσμο και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

«Έμαθα ότι το ρεκόρ Γκίνες κατέχει ένας Ισραηλινός τερματοφύλακας και μάλιστα δύο χρόνια νεότερος από μένα. Εγώ αν ήμουν τερματοφύλακας, θα έπαιζα μέχρι τα 95 μου, ακόμη και με μπαστούνι!», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ποδοσφαιριστής από τη Δράμα, που λατρεύει το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς γκολ και φάσεις.

Από το 1957 έως σήμερα στα γήπεδα, αν και από τη θέση του κεντρικού αμυντικού, έχει χάσει το... μέτρημα στα γκολ. Το αγαπημένο του, όμως, ήταν αυτό που σημείωσε σε έναν αγώνα Κυπέλλου του Εδεσσαϊκού με τον Πανιώνιο: έκανε μία εντυπωσιακή κεφαλιά- ψαράκι, με την μπάλα να πηγαίνει αρχικά στη συμβολή των δοκών του τέρματος και εν συνεχεία να καταλήγει χαμηλά στα δίχτυα.

Κρατά στα χέρια του το αθλητικό δελτίο που αποδεικνύει την ενεργή του δράση και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον πτοεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε και υστερεί σε τίποτα από τους κατά πολύ νεότερους συμπαίκτες και αντιπάλους του, όπως λέει.

Πρόδρομος Μηνασίδης

«Έχω παίξει σε 13 ομάδες με δελτίο και άλλες δέκα χωρίς δελτίο, σε ομάδες και αγώνες όπου έδιναν τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», λέει ο κ. Μηνασίδης χαρακτηρίζοντας «ζαρκάδια» και «ελάφια» τους 20χρονους αντιπάλους του. Ωστόσο, δίπλα τους νιώθει κι αυτός ακούραστος.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του κ. Μηνασίδη ξεκίνησε στα 11 του από τα Σεβαστιανά Σκύδρας. Στη συνέχεια βρέθηκε στον Εδεσσαϊκό, ο οποίος έκανε πορεία πρωταθλητισμού στην (τότε) Β' Εθνική κατηγορία και αμέσως μετά σε ομάδες της Δράμας. Παράλληλα, συμμετείχε και στο πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως μέλος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κορονοϊός έβαλε απότομο τέλος στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο ο κ. Μηνασίδης δεν αφήνει καμιά μέρα χωρίς προπόνηση. Καθημερινά συμμετέχει σε φιλικούς αγώνες στη Δράμα μεταξύ παλαιμάχων, βγάζοντάς τους όλους, όπως αναμενόταν, νοκ-άουτ.

«Δεν αντέχουν όλοι οι συμπαίκτες μου τα ενενήντα λεπτά! Εγώ τους παρακινώ να παίξουν λίγο παραπάνω και τους παρακαλώ να μείνουν μέχρι το σφύριγμα της λήξης», λέει ο ακούραστος αθλητής, συμπληρώνοντας ότι αν δεν καταφέρει να τους πείσει, συνεχίζει τρέχοντας γύρω από το γήπεδο.

Ο Πρόδρομος Μηνασίδης έχει ήδη κάνει αναφορά στην ΕΠΣ καταθέτοντας όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι έχει αξιώσεις για τη θέση στο Γκίνες. «Δεν θέλω να συγκριθώ με τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά αν μπω στο βιβλίο Γκίνες, θα είναι τιμή για τη χώρα μας», δηλώνει στο «Πρακτορείο FM». 

Ωστόσο, όπως τονίζει, η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για τον ίδιο, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι η στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο και εισπράττει το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουνΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

«Έχω τη φιλοδοξία να κάνω την Ελλάδα Νο1 τουριστικό προορισμό στον κόσμο σε επίπεδο ποιότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική ΟμάδαΣήμερα 23:42 | Ειδήσεις

Η Εθνική ομάδα που συγκεντρώνει 7 βαθμούς τερμάτισε στην τρίτη θέση στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)Σήμερα 22:23 | Ειδήσεις

Το ατύχημα σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγοΣήμερα 18:37 | Ειδήσεις

Η επίθεση με το σπρέι πιπεριού που πυροδότησε τον 29χρονο σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο