LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 14:51

Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη υπηρέτριά του

Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε στους Πακιστανούς το περιστατικο. Για ποιό λόγο έχασε την ζωή του το άτυχο κορίτσι.

Πακιστάν - βιασμός - έφηβη - τιμωρία - αδερφός

Ένα ζευγάρι στο Πακιστάν που κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη υπηρέτριά του επειδή άφησε ελεύθερο έναν παπαγάλο, συνελήφθη κοντά στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας εναντίον ανήλικων οικιακών βοηθών που προκαλεί οργή στην κοινή γνώμη του Πακιστάν.

Η μικρή Ζόχρα Μπίμπι εργαζόταν στο σπίτι του ζευγαριού και ασχολούταν με τον γιο τους, που έχει την ίδια ηλικία με εκείνη, μια κοινή πρακτική στο Πακιστάν.

“Το καημένο το κορίτσι βασανίστηκε από το ζευγάρι, το οποίο την κατηγόρησε ότι άφησε ελεύθερο έναν από τους τέσσερις παπαγάλους του”, δήλωσε σήμερα ο Μουχτάρ Άχμαντ, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

“Τους συλλάβαμε και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση αμέσως μόλις το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε η Ζόχρα ενημέρωσε την αστυνομία”, πρόσθεσε. Το ζευγάρι πήγε το κορίτσι στο νοσοκομείο την Κυριακή, όμως αυτό υπέκυψε τη Δευτέρα, εξήγησε ο ίδιος. Ο άνδρας “την κλώτσησε χαμηλά στην κοιλιά, ένα χτύπημα που απέβη μοιραίο”, επεσήμανε ο αστυνομικός.

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι επιβεβαίωσε τη σύλληψη του ζευγαριού σε ένα tweet, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία.

“Η βία και τα βασανιστήρια εναντίον παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους περιστατικά θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα”, τόνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μουχαμάντ Άχσαν Γιούνους.

Περίπου 8,5 εκατομμύρια υπηρέτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, εργάζονται στο Πακιστάν συνήθως σε πιο πλούσιες οικογένειες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας.

Οι οικιακοί αυτοί βοηθοί συχνά κακοποιούνται σωματικά, ακόμη και σεξουαλικά, ένα θέμα ταμπού στο Πακιστάν. Η πατριαρχική κοινωνία της χώρας, με την αυστηρή κοινωνική δομή, δεν επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να έχουν φωνή.

Τον Απρίλιο του 2019 η δολοφονία μιας 16χρονης, την οποία χτύπησαν στο κεφάλι με εργαλείο κουζίνας μέχρι θανάτου και το πτώμα της εντοπίστηκε σε κανάλι της Λαχόρης, είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στο Πακιστάν, ενώ οι τρεις γυναίκες για τις οποίες εργαζόταν η έφηβη συνελήφθησαν.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η κοινή γνώμη της χώρας σοκαρίστηκε από την υπόθεση ενός δικαστή και της συζύγου του οι οποίοι βασάνισαν τη 10χρονη υπηρέτριά τους. Εξάλλου μια γνωστή παρουσιάστρια τηλεόρασης στη Λαχόρη κατηγορήθηκε το καλοκαίρι του 2017 ότι κρατούσε παρά τη θέλησή της την έφηβη οικιακή της βοηθό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο