LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 14:51

Ζευγάρι κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη υπηρέτριά του

Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε στους Πακιστανούς το περιστατικο. Για ποιό λόγο έχασε την ζωή του το άτυχο κορίτσι.

Πακιστάν - βιασμός - έφηβη - τιμωρία - αδερφός

Ένα ζευγάρι στο Πακιστάν που κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη υπηρέτριά του επειδή άφησε ελεύθερο έναν παπαγάλο, συνελήφθη κοντά στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας εναντίον ανήλικων οικιακών βοηθών που προκαλεί οργή στην κοινή γνώμη του Πακιστάν.

Η μικρή Ζόχρα Μπίμπι εργαζόταν στο σπίτι του ζευγαριού και ασχολούταν με τον γιο τους, που έχει την ίδια ηλικία με εκείνη, μια κοινή πρακτική στο Πακιστάν.

“Το καημένο το κορίτσι βασανίστηκε από το ζευγάρι, το οποίο την κατηγόρησε ότι άφησε ελεύθερο έναν από τους τέσσερις παπαγάλους του”, δήλωσε σήμερα ο Μουχτάρ Άχμαντ, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

“Τους συλλάβαμε και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση αμέσως μόλις το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε η Ζόχρα ενημέρωσε την αστυνομία”, πρόσθεσε. Το ζευγάρι πήγε το κορίτσι στο νοσοκομείο την Κυριακή, όμως αυτό υπέκυψε τη Δευτέρα, εξήγησε ο ίδιος. Ο άνδρας “την κλώτσησε χαμηλά στην κοιλιά, ένα χτύπημα που απέβη μοιραίο”, επεσήμανε ο αστυνομικός.

Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι επιβεβαίωσε τη σύλληψη του ζευγαριού σε ένα tweet, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία.

“Η βία και τα βασανιστήρια εναντίον παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους περιστατικά θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα”, τόνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μουχαμάντ Άχσαν Γιούνους.

Περίπου 8,5 εκατομμύρια υπηρέτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, εργάζονται στο Πακιστάν συνήθως σε πιο πλούσιες οικογένειες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας.

Οι οικιακοί αυτοί βοηθοί συχνά κακοποιούνται σωματικά, ακόμη και σεξουαλικά, ένα θέμα ταμπού στο Πακιστάν. Η πατριαρχική κοινωνία της χώρας, με την αυστηρή κοινωνική δομή, δεν επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να έχουν φωνή.

Τον Απρίλιο του 2019 η δολοφονία μιας 16χρονης, την οποία χτύπησαν στο κεφάλι με εργαλείο κουζίνας μέχρι θανάτου και το πτώμα της εντοπίστηκε σε κανάλι της Λαχόρης, είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στο Πακιστάν, ενώ οι τρεις γυναίκες για τις οποίες εργαζόταν η έφηβη συνελήφθησαν.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η κοινή γνώμη της χώρας σοκαρίστηκε από την υπόθεση ενός δικαστή και της συζύγου του οι οποίοι βασάνισαν τη 10χρονη υπηρέτριά τους. Εξάλλου μια γνωστή παρουσιάστρια τηλεόρασης στη Λαχόρη κατηγορήθηκε το καλοκαίρι του 2017 ότι κρατούσε παρά τη θέλησή της την έφηβη οικιακή της βοηθό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΣήμερα 17:03 | Ειδήσεις

Οι αγρότες υπογράμμισαν πως «δεν θα κάνουν» πίσω, εμμένοντας στα αιτήματα τους που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλειΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

«Ο εγκαλούμενος έκανε χρήση κοκαΐνης μπροστά μου, προσφέροντάς μου και εμένα».

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησηςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο, καθετοποιημένο και εξωστρεφή ενεργειακό όμιλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη - Aποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων17:14Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο17:00Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά14:54Μαρινάκης: Η επίλυση του στεγαστικού ζητήματος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και διεθνώς14:40Αγία Παρασκευή - Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη14:26Ρωσία: Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε Λευκορώσος κατηγορούμενος για σαμποτάζ σε σιδηρόδρομους 14:12Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος (βίντεο)14:00Βρυξέλλες: Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα σε αγρότες και τοπικές αρχές 13:58Φοινικούντα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συνέταιρος του επιχειρηματία13:44Αγρότες: Νέος αποκλεισμός σήμερα το απόγευμα στα διόδια Μαλγάρων στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης13:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη 13:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο