LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 14:28

Πέτσας για ΕΥΔΑΠ: Δεν πωλείται το νερό

Για αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης», ξεκαθαρίζει ο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

Νερό - βρύση

«Δεν πωλείται το νερό, αναβαθμίζεται το δίκτυο», ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας ανέλυε τις κινήσεις του υπουργείου Μεταφορών για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Αττικής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ δήλωνε στη Βουλή ότι, «δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  στην ανάθεση της Διαχείρισης, της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.  Έτσι:

- Εισάγεται ο υγιής ανταγωνισμός  στις υπηρεσίες του συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησης του.

- Προτεραιοποιούνται οι ανάγκες  που αφορούν στη συντήρηση  και την αναβάθμιση του δικτύου.

- Προωθούνται τα απαραίτητα  έργα για τη συντήρηση, με έξοδα του ιδιώτη.

- Προχωρά η επανακοστολόγηση  του διυλισμένου νερού, προς όφελος  των καταναλωτών.

- Μπαίνουν σοβαρά ποιοτικά κριτήρια  για το νερό που πίνουμε.

- Ελέγχονται οι διαρροές του  δικτύου που κοστίζουν ακριβά.

- Αξιολογείται η εκμετάλλευση  των εγκατεστημένων υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και η πώληση αδιύλιστου ύδατος σε ιδιώτες.

«Αναβαθμίζεται λοιπόν το δίκτυο, προς όφελος των καταναλωτών. Το νερό δεν πωλείται», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΣ ΕΥΔΑΠ: Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης

Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαράλαμπος Σαχίνης απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος. Απαντώντας μάλιστα για το θέμα των ΣΔΙΤ, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, παρά μόνο ανάλυση για το εάν η συνεργασία έχει λογική.

Με βάση μελέτη του ΕΜΠ, η Αττική δεν πρόκειται να μείνει από νερό τα επόμενα 100 χρόνια ενώ δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών, είπε ο κ. Σαχίνης, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία η ΕΥΔΑΠ «θα παραμείνει δημόσια, και το Δημόσιο πάντα θα κατέχει το 50% συν μία μετοχή» της εταιρείας.

Ειδικότερα για τις ΣΔΙΤ, ο κ. Σαχίνης είπε ότι αυτό εναπόκειται στο Δημόσιο, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση, απλώς γίνεται μια έρευνα, μια ανάλυση, εάν θα είχε ένα τέτοιο πράγμα, λογική». Ο κ. Σαχίνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι καλό να μελετά κανείς εναλλακτικές. «Εννοείται, ότι εμείς θεωρούμε ότι η καλύτερη εναλλακτική, είμαστε εμείς» είπε, εξηγώντας ότι «έχουμε την τεχνογνωσία, τους ανθρώπους, τα έχουμε κάνει καλά, και το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα».

Τέλος, είπε ότι ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, πρέπει να κάνει το καλύτερο για την εταιρεία. «Είτε είναι ρυθμιζόμενο είτε ανταγωνιστικό, θέλουμε να έχουμε την ευελιξία να δουλεύουμε σε οποιοδήποτε περιβάλλον για να έχουμε αυτό το έργο», κατέληξε.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο