LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 12:00

Σώτη Τριανταφύλλου: Οι Αφροαμερικανοί, η δουλεία και το δίκιο του Τραμπ

Στην ένταση που έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναφέρθηκε η συγγραφέας. Τι είπε για τις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες, για την αφροαμερικανική κοινότητα και τη «φυλετική αχρωματοψία».

Αμερική - επεισόδια - George Floyd - Τζωρτζ Φλόιντ

Στην ένταση των τελευταίων ημερών ύστερα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Όπως είπε, οι αφροαμερικανοί έχουν δημιουργήσει μια εικόνα θύματος που έχει καλλιεργηθεί μέσα από την Παιδεία και την οικογένεια τους και είναι καθηλωμένοι στο παρελθόν. Παρότι όπως είπε η συγγραφέας έχουν γίνει προσπάθειες μέσω της Παιδείας να γεφυρωθεί το χάσμα και παρότι η βιολογική επιστήμη έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει φυλή.

Όσον αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε στο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι πρόκειται για εξάρτημα του αμερικανικού κεφαλαίου παρά εκπρόσωπος. Η Σώτη Τριανταφύλλου εκτίμησε επίσης, ότι ο Τραμπ δεν θέλει τον διχασμό, παρότι μπορεί να ποντάρει σε αυτόν βραχυπρόθεσμα ικανοποιώντας το κοινό του.

Παράλληλα, αναφερόμενη στις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες που είναι σε εξέλιξη στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως τελικά βρει οπαδούς καθώς όπως είπε με έναν τρελό και διεστραμμένο τρόπο έχει ένα δίκιο που αντιτίθεται στις εκδηλώσεις αυτές. Η συγγραφέας επισήμανε ότι αυτό που είναι βασικό στην αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι η παιδεία και δικαιοσύνη των θεσμών έναντι όλων των κοινοτήτων.

Μιλώντας τέλος για την αφροαμερικανική κοινότητα, όπως είπε είναι δύσκολο να εκριζωθεί το καθεστώς δουλείας που είχαν, καθώς ακόμα και τώρα οι απόγονοι από τον Νότο χρωματίζονται από τη ψυχολογία του θύματος.

Κλείνοντας, η κυρία Τριανταφύλλου σημείωσε ότι κατά τη γνώμη της αν θέλουν οι κοινωνίες ανάπτυξη και δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν κόσμο «φυλετικής αχρωματοψίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο