LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 12:00

Σώτη Τριανταφύλλου: Οι Αφροαμερικανοί, η δουλεία και το δίκιο του Τραμπ

Στην ένταση που έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναφέρθηκε η συγγραφέας. Τι είπε για τις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες, για την αφροαμερικανική κοινότητα και τη «φυλετική αχρωματοψία».

Αμερική - επεισόδια - George Floyd - Τζωρτζ Φλόιντ

Στην ένταση των τελευταίων ημερών ύστερα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Όπως είπε, οι αφροαμερικανοί έχουν δημιουργήσει μια εικόνα θύματος που έχει καλλιεργηθεί μέσα από την Παιδεία και την οικογένεια τους και είναι καθηλωμένοι στο παρελθόν. Παρότι όπως είπε η συγγραφέας έχουν γίνει προσπάθειες μέσω της Παιδείας να γεφυρωθεί το χάσμα και παρότι η βιολογική επιστήμη έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει φυλή.

Όσον αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε στο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι πρόκειται για εξάρτημα του αμερικανικού κεφαλαίου παρά εκπρόσωπος. Η Σώτη Τριανταφύλλου εκτίμησε επίσης, ότι ο Τραμπ δεν θέλει τον διχασμό, παρότι μπορεί να ποντάρει σε αυτόν βραχυπρόθεσμα ικανοποιώντας το κοινό του.

Παράλληλα, αναφερόμενη στις αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες που είναι σε εξέλιξη στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως τελικά βρει οπαδούς καθώς όπως είπε με έναν τρελό και διεστραμμένο τρόπο έχει ένα δίκιο που αντιτίθεται στις εκδηλώσεις αυτές. Η συγγραφέας επισήμανε ότι αυτό που είναι βασικό στην αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι η παιδεία και δικαιοσύνη των θεσμών έναντι όλων των κοινοτήτων.

Μιλώντας τέλος για την αφροαμερικανική κοινότητα, όπως είπε είναι δύσκολο να εκριζωθεί το καθεστώς δουλείας που είχαν, καθώς ακόμα και τώρα οι απόγονοι από τον Νότο χρωματίζονται από τη ψυχολογία του θύματος.

Κλείνοντας, η κυρία Τριανταφύλλου σημείωσε ότι κατά τη γνώμη της αν θέλουν οι κοινωνίες ανάπτυξη και δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν κόσμο «φυλετικής αχρωματοψίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο