LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 11:16

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιταγές αγοράς βιβλίων

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης και οι δικαιούχοι.

Βιβλία

Ξεκινά νωρίτερα εφέτος η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, από αύριο Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου. Επίσης, το εφετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 24 Αυγούστου 2020, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Συνολικά, θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες οι οποίοι/ες το έτος 2019:

  •  είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
  •  έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  •  έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  •  συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή
  •  συμπληρώνουν τουλάχιστον τέσσερις συνεχείς μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα, πρέπει να έχουν κωδικούς ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και η προσέλευση στην υπηρεσία. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και πυλώνα πολιτικής, δημοσιονομικής και περιφερειακής σταθερότητας.Χθες 15:43 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα παρευρεθεί στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσηςΣήμερα 08:46 | Ειδήσεις

Σημαντικά χαμηλότερη η τιμή από πέρυσι.

Αεροφέφυρα ζωής από τη Ρόδο στο Ηράκλειο για το κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίναςΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Μεταφέρθηκε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέραςΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Οι ειδήσεις που έχουν προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον χρηστών των social media, το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:17Θεσσαλονίκη: Συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε10:02Η Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ τα λείψανα άλλων 4 ομήρων09:48Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης09:34Τσάρλι Κερκ: Παρασημοφορήθηκε μεταθανάτια από τον Αμερικανό πρόεδρο09:20Θεσσαλονίκη: Ξυλοφόρτωσε το γείτονα του για τον τρόπο που πάρκαρε09:06Αεροφέφυρα ζωής από τη Ρόδο στο Ηράκλειο για το κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας08:52Φωτιά ξέσπασε σε καφετέρια στα Λιόσια08:38Ουκρανία: Ρωσική επίθεση κατά πομπής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ08:24Θεοδωρικάκος: Θετική για την κοινωνία η μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα08:10Θεσσαλονίκη: Τοποθέτησαν γκαζάκια σε δημοτικό κτήριο07:55Τροχαίο Ατύχημα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο07:40Τραμπ: Υπεραμύνεται της νέας πολιτικής του Πενταγώνου έναντι των ΜΜΕ07:25Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και πυλώνα πολιτικής, δημοσιονομικής και περιφερειακής σταθερότητας07:10Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Γαύδου06:55Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οκτώ περιφέρειες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου06:25Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:10Euroleague: Η Εφές "πλήγωσε" τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ23:59Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό της Φοινικούντας23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο