LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 11:16

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιταγές αγοράς βιβλίων

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης και οι δικαιούχοι.

Βιβλία

Ξεκινά νωρίτερα εφέτος η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, από αύριο Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου. Επίσης, το εφετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 24 Αυγούστου 2020, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Συνολικά, θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες οι οποίοι/ες το έτος 2019:

  •  είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
  •  έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  •  έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  •  συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή
  •  συμπληρώνουν τουλάχιστον τέσσερις συνεχείς μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα, πρέπει να έχουν κωδικούς ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και η προσέλευση στην υπηρεσία. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΣήμερα 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγοράΣήμερα 22:49 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο καταζητούμενος δράστης και το θύμα γνωρίζονταν.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Άτσαλη προσγείωση στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο