LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2020 08:49

Τζορτζ Φλόιντ: αστέρια του NBA διαδηλώνουν εναντίον του ρατσισμού

Πολλές προσωπικότητες του αμερικανικού μπάσκετ, από τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο του 46χρονου.

τζορτζ φλοιντ

Οι αστέρες του NBA Στέφεν Κάρι και Κλέι Τόμσον, καθώς και άλλοι παίκτες της ομάδας Golden State Warriors, ενώθηκαν χθες Τετάρτη με το πλήθος που διαδήλωσε ειρηνικά εναντίον της ρατσιστικής βίας στο Όκλαντ (Καλιφόρνια).

Ο Κάρι, ο Τόμσον, ο Κεβόν Λούνι και ο Ντέιμιαν Λι συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την απότιση φόρου τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Δευτέρα στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

Ο Κάρι ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους που, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν «πείτε τ’ όνομά του», αποκρίθηκαν με μια φωνή «Τζορτζ Φλόιντ».

«Είμαστε όλοι εδώ με τον ίδιο σκοπό, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς», είπε ο εκπρόσωπος της πορείας Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον. «Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για τους μαύρους, αλλά αυτό αφορά όλη την ανθρωπότητα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει κόσμος που είναι αντιμέτωπος με καταπίεση».

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα , πολλές προσωπικότητες του αμερικανικού μπάσκετ, από τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον θάνατο του 46χρονου. Διαδηλώσεις, που έχουν σημαδευτεί σε αρκετές περιπτώσεις από ταραχές και λεηλασίες, έχουν γίνει σε δεκάδες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν χθες σε αρκετές μεγάλες πόλεις, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Ο Ντέρεκ Σόβιν — ο λευκός πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης που άσκησε πίεση με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τελικά τον θάνατό του —, στον οποίο είχε απαγγελθεί αρχικά η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, είδε χθες την κατηγορία να γίνεται πιο βαριά, για φόνο χωρίς προμελέτη, που επισύρει ποινή ως και 40 ετών κάθειρξης. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί διώκονται για συνέργεια· τέθηκαν επίσης υπό κράτηση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”Σήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η διένεξη η οποία οδήγησε στο να "ανάψουν τα αίματα", και προκάλεσε τη χειροδικία του Κ. Φλώρου κατά του Β. Γραμμένου.

Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα τουΣήμερα 11:17 | Ειδήσεις

Η πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε τον θάνατο του επισμηνία μέσα στη μονάδα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:19Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο