LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 09:03

Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: Κατευθύνσεις και όχι δεσμεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης (βίντεο)

Για τη διαχείριση και τη διοχέτευση των επιδοτήσεων που θα ληφθούν από την Ελλάδα μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας. «Ισχυρό παίκτη» χαρακτήρισε την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Γιώργος Γεραπετρίτης - Καλημέρα Ελλάδα

«Δύσκολο και πολυπαραγοντικό» χαρακτήρισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο Υπουργός Επικρατείας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο οικονομικό κομμάτι και ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή στήριξη που αναμένεται να λάβει και η Ελλάδα, μέχρι το τέλος του χρόνου, για την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

Χαρακτήρισε «τεράστιο» το οικονομικό πακέτο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών, ξεκαθαρίζοντας ότι «δίνεται με τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου».

«Η Ελλάδα βγήκε πολλαπλά κερδισμένη, όχι μόνο γιατί μπήκε σε όλα τα προγράμματα, αλλά ιδίως επειδή πήρε γενναίο μερίδιο και δυσανάλογο από τα 750 δισ. ευρώ» και απαντώντας  στο αν θα υπάρξουν μέτρα για τη διάθεση της στήριξης, είπε πως τα χρήματα θα δοθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας, «δηλαδή για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την επανάκαμψη της οικονομίας».

«Η ΕΕ έχει δώσει κατευθύνσεις για το πού θα δοθούν τα χρήματα. Δεν είναι για εξυπηρέτηση ταμειακών αναγκών, αλλά θα πρέπει να πιάσουν τόπο», είπε ο Υπουργός Επικρατείας, εξηγώντας ότι, σε αντίθεση με επιχορηγήσεις του παρελθόντος, «θα πρέπει τα χρήματα να επενδυθούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της χώρας» και αναφερόμενος σε τομείς που θα ενισχυθούν μίλησε για τη δημόσια υγεία, το ψηφιακό κράτος και την πράσινη οικονομία».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ντομπρόβσκις, ότι η πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι «με πολύ αυστηρούς όρους», ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε «μίλησε κυρίως για το υφιστάμενο πλαίσιο, το σύστημα ενισχυμένης εποπτείας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και γι’αυτό είμαστε πολύ συνεπείς».

«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις, αλλά γενικές κατευθύνσεις», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι, «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει έτοιμο πλάνο τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Παρατήρησε πάλι ότι, πρόκειται για μία «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» και είπε πως τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι «στοχευμένα και εμπροσθοβαρή».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο Υπουργός Επικρατείας εκτιμήσει ότι, «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε τομείς όπως η διπλωματία και η δημόσια υγεία. Δε θα χαραμίσουμε τη διπλωματία, έχουμε διεθνείς δεσμούς».

«Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την αντίδραση της Αθήνας, αν προχωρήσει η Άγκυρα, είπε πως «υπάρχει σχέδιο που περιέχει κλιμάκωση. Είμαστε πλήρως έτοιμοι και διπλωματικά και επιχειρησιακά να αντιδράσουμε. Είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έχουμε διεθνείς συμμαχίες που μπορούν να πάρουν θέση κάθε στιγμή» και εκτίμησε ότι, «η Τουρκία θα σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν πράξει οτιδήποτε στην ευαίσθητη λεκάνη της Μεσογείου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΧθες 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο