LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 09:03

Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: Κατευθύνσεις και όχι δεσμεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης (βίντεο)

Για τη διαχείριση και τη διοχέτευση των επιδοτήσεων που θα ληφθούν από την Ελλάδα μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας. «Ισχυρό παίκτη» χαρακτήρισε την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Γιώργος Γεραπετρίτης - Καλημέρα Ελλάδα

«Δύσκολο και πολυπαραγοντικό» χαρακτήρισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο Υπουργός Επικρατείας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο οικονομικό κομμάτι και ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή στήριξη που αναμένεται να λάβει και η Ελλάδα, μέχρι το τέλος του χρόνου, για την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

Χαρακτήρισε «τεράστιο» το οικονομικό πακέτο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών, ξεκαθαρίζοντας ότι «δίνεται με τη μορφή επιδότησης και όχι δανείου».

«Η Ελλάδα βγήκε πολλαπλά κερδισμένη, όχι μόνο γιατί μπήκε σε όλα τα προγράμματα, αλλά ιδίως επειδή πήρε γενναίο μερίδιο και δυσανάλογο από τα 750 δισ. ευρώ» και απαντώντας  στο αν θα υπάρξουν μέτρα για τη διάθεση της στήριξης, είπε πως τα χρήματα θα δοθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας, «δηλαδή για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την επανάκαμψη της οικονομίας».

«Η ΕΕ έχει δώσει κατευθύνσεις για το πού θα δοθούν τα χρήματα. Δεν είναι για εξυπηρέτηση ταμειακών αναγκών, αλλά θα πρέπει να πιάσουν τόπο», είπε ο Υπουργός Επικρατείας, εξηγώντας ότι, σε αντίθεση με επιχορηγήσεις του παρελθόντος, «θα πρέπει τα χρήματα να επενδυθούν όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της χώρας» και αναφερόμενος σε τομείς που θα ενισχυθούν μίλησε για τη δημόσια υγεία, το ψηφιακό κράτος και την πράσινη οικονομία».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ντομπρόβσκις, ότι η πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι «με πολύ αυστηρούς όρους», ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε «μίλησε κυρίως για το υφιστάμενο πλαίσιο, το σύστημα ενισχυμένης εποπτείας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και γι’αυτό είμαστε πολύ συνεπείς».

«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα υπάρξουν νέες δεσμεύσεις, αλλά γενικές κατευθύνσεις», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι, «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει έτοιμο πλάνο τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Παρατήρησε πάλι ότι, πρόκειται για μία «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» και είπε πως τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι «στοχευμένα και εμπροσθοβαρή».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο Υπουργός Επικρατείας εκτιμήσει ότι, «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του οδηγού σε τομείς όπως η διπλωματία και η δημόσια υγεία. Δε θα χαραμίσουμε τη διπλωματία, έχουμε διεθνείς δεσμούς».

«Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την αντίδραση της Αθήνας, αν προχωρήσει η Άγκυρα, είπε πως «υπάρχει σχέδιο που περιέχει κλιμάκωση. Είμαστε πλήρως έτοιμοι και διπλωματικά και επιχειρησιακά να αντιδράσουμε. Είμαστε πολύ έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έχουμε διεθνείς συμμαχίες που μπορούν να πάρουν θέση κάθε στιγμή» και εκτίμησε ότι, «η Τουρκία θα σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν πράξει οτιδήποτε στην ευαίσθητη λεκάνη της Μεσογείου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)Σήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν στοχευμένους ελέγχους και σταματούσαν τους οδηγούς μηχανών. 

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

«Καλές πιθανότητες» να ηγηθεί του Eurogroup βλέπει για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά την κρίση χρέους, «η εκλογή του θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Την παραίτηση του προσωρινού προέδρου ζητά το ΠΑΣΟΚ13:14Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)13:00Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου12:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Ξυλούρης11:38Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο