LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 06:41

Χάμιλτον για Τζορτζ Φλόιντ: είμαι πλημμυρισμένος με οργή

Η αδικία που αντιμετωπίζουν οι αδελφοί και οι αδελφές μας σε όλο τον κόσμο ξανά και ξανά είναι αηδιαστική και πρέπει να σταματήσει, τονίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Formula 1 - Λιούις Χάμιλτον

Ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, δήλωσε την Τρίτη ότι ένιωσε «εντελώς πλημμυρισμένος με οργή» καθώς παρότρυνε τους ανθρώπους να μιλήσουν ενάντια στον ρατσισμό και να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη.

Ο Βρετανός είχε επικρίνει το άθλημά του την Κυριακή (31/05) για τη σιωπή του σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου Αφροαμερικανού που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μινεάπολη όταν ένας αστυνομικός πάτησε τον αυχένα του με το γόνατό του.

Η δολοφονία του Φλόιντ πυροδότησε ένα «κύμα οργής» και βίαιων διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε πολλά κράτη του κόσμου. «Η εβδομάδα που πέρασε ήταν τόσο... σκοτεινή, δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου», δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρωταθλητής της Formula 1 στην τελευταία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εκατομμύρια followers.

«Ένιωσα τόσο θυμό, θλίψη και δυσπιστία σε αυτά που έχουν δει τα μάτια μου», πρόσθεσε ο οδηγός της Mercedes και συνέχισε: «Είμαι τελείως πλημμυρισμένος με οργή όταν βλέπω μια τέτοια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των ανθρώπων μας. Η αδικία που βλέπουμε να αντιμετωπίζουν οι αδελφοί και οι αδελφές μας σε όλο τον κόσμο ξανά και ξανά είναι αηδιαστική και ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει."

Ο Χάμιλτον, ο οποίος έχει σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε την υποστήριξη αρκετών άλλων οδηγών της F1 και την ομάδα του μετά τα σχόλιά του την Κυριακή. Η Formula 1 «έσπασε τη σιωπή της» επίσης με μία ανάρτηση στο Twitter: «Στεκόμαστε μαζί σας και όλους τους ανθρώπους στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Είναι ένα κακό που κανένα άθλημα ή κοινωνία δεν είναι πραγματικά απρόσβλητο» ανέφερε. «Και μόνο μαζί μπορούμε να το αντισταθούμε και να το εξαλείψουμε. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» κατέληξε η F1.

Ο 35χρονος, Χάμιλτον, ανέφερε τον ηθοποιό «πρώτης γραμμής» του Χόλιγουντ, Γουίλ Σμιθ, λέγοντας ότι ο ρατσισμός δεν χειροτερεύει αλλά βιντεοσκοπήθηκε. «Όσοι από εμάς είμαστε μαύροι, καφέ ή ενδιάμεσοι το βλέπουμε κάθε μέρα και δεν πρέπει να αισθανόμαστε σαν να γεννηθήκαμε ένοχοι, να μην ανήκουμε ή να φοβόμαστε τη ζωή μας με βάση το χρώμα του δέρματός μας», δήλωσε ο Χάμιλτον .

«Δυστυχώς, η Αμερική δεν είναι το μόνο μέρος όπου ζει ο ρατσισμός και συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε ως άνθρωποι όταν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το σωστό. Μην μένετε σιωπηλοί, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σας. Black Lives Matter».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:30Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Αν μπορούσα θα ρωτούσα τον πατέρα μου αν είναι περήφανος για εμένα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο