LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2020 23:16

Έγγραφα του FBI για την υπόθεση Novartis κατατέθηκαν στην Προανακριτική της Βουλής

Τι επισημαίνει στην αναφορά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.

Novartis - βουλή - δικαιοσύνη

Έγγραφα των αμερικανικών αρχών, της περιόδου 2016-2018, για την υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στον πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα έγγραφα είχε ζητήσει από τον Ιωάννη Αγγελή η ειδική επιτροπή, μετά την τελευταία συνεδρίασή της, και αφού είχαν αποβεί άκαρπα αντίστοιχα αιτήματα που είχε υποβάλει η προανακριτική επιτροπή, για τη διαβίβαση των εγγράφων, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

«Με βάση και την Αρχή της αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά και το καθήκον αληθείας που πρέπει να διέπει κάθε Εισαγγελικό Λειτουργό, αλλά και πιστός στον όρκο που έχω δώσει να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σας διαβιβάζω τα σχετικά έγγραφα», αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής, σε έγγραφο-αναφορά του προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, και στο οποίο μεταξύ άλλων, επισημαίνει και τα εξής:

  • στην κατοχή του βρίσκονται οι μεταφράσεις των εγγράφων, τις οποίες τού παρέδωσε ο επίκουρος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χρήστος Τζούρας. Από τη σύγκριση του αριθμού των εγγράφων προκύπτει ότι, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη του προσκόμισε συνολικώς 8 έγγραφα στην αγγλική γλώσσα, ο κ. Τζούρας του προσκόμισε 12 έγγραφα. «Αυτό σημαίνει λογικώς ότι, στην κατοχή της κας Τουλουπάκη βρίσκεται ακόμα άγνωστος αριθμός εγγράφων, που δεν δύναται να διαπιστωθεί, αφού δεν έθετε σε αυτά αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων εγγράφων. Στη Βουλή η κ. Τουλουπάκη γνωστοποίησε μόνο δύο έγγραφα αποκρύπτοντας τα λοιπά (προκειμένου να υλοποιήσει το “τύπου Ρασπούτιν” αρχικό Σχέδιο)», φέρεται να δηλώνει ο Ιωάννης Αγγελής.
  • όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, που καταθέτει, αναγράφουν τον όρο “UNCLASSIFIED”, που σημαίνει “αδιαβάθμιστο”, “μη απόρρητο”. Επίσης, υπάρχει σημαντικός αριθμός εγγράφων που προέρχονται από τις ΗΠΑ και δεν αναφέρεται “η δέσμευση μη χρήσεως από άλλες Αρχές”.
  • οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα της υπόθεσης Novartis εισαγγελείς διαφθοράς, εμφανίζουν παραπλανητικώς ότι, τα έγγραφα που είναι στην κατοχή των, έχουν δήθεν αποσταλεί από τις Αμερικανικές Αρχές στα πλαίσια νόμιμης δικαστικής συνδρομής και ως δήθεν “απόρρητα”.
  • τα δήθεν “απόρρητα έγγραφα” δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άτυπα πληροφοριακά σημειώματα, που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών Αρχών.
  • η άποψη ότι τα επίδικα έγγραφα είναι απόρρητα, διότι δήθεν έχουν ληφθεί στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά υποστηρίζεται “εκ του πονηρού”. Ενδεχομένως δε, να θεμελιώνει και άμεση συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας ή το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, για όσους υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη, καθώς και για όσους κατέχουν τα συγκεκριμένα έγγραφα και δεν τα διαβιβάζουν σε εισαγγελική Αρχή, που διενεργεί νομότυπο έλεγχο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έγγραφα επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis

«Έγγραφα “βόμβες” που επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, αποκαλύπτονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έφτασαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής», σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, για τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

«Τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών βασίζονται σε έρευνα του FBI και αναφέρονται στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών προς την ελληνική δικαιοσύνη, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε το σκάνδαλο, πώς γίνονταν οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση των εταιρειών που ξέπλεναν το “μαύρο χρήμα” της Novartis και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο “πάρτι: της φαρμακοβιομηχανίας. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αρκετό καιρό πριν η κα Ελένη Τουλουπάκη τεθεί επικεφαλής της. Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) έσπευσε να διαρρεύσει επιλεκτικά το συγκεκριμένο υλικό, στην προσπάθεια υποβάθμισης των στοιχείων και απαξίωσης της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο που η δημοσιοποίηση των στοιχείων “έκαψε” τελικά τους ίδιους τους εμπνευστές της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου, σε σκευωρία», σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την ΤρίτηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Θα περνούν μόνο αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης και οχήματα, που κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Χθες 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο