LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2020 19:19

Κορονοϊός: Πρωτεΐνες προβλέπουν πόσο σοβαρά θα νοσήσουν οι ασθενείς

Πρωτεΐνες στο αίμα ασθενών ενδεχομένως προβλέπουν τη σοβαρότητα της περίπτωσης.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΙΜΑΤΟΣ 

Επιστήμονες ανακάλυψαν 27 πρωτεΐνες στο αίμα ασθενών που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και οι οποίοι θεωρούν πως μπορούν να λειτουργήσουν ως προγνωστικοί βιοδείκτες για το σε ποιο βαθμό μπορεί να ασθενήσει από τον κορονοϊό ένα κρούσμα του.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Cell Systems, επιστήμονες από το βρετανικό Francis Crick Institute και το γερμανικό Charite Universitaetsmedizin Berlin διαπιστώνουν ότι οι πρωτεΐνες αυτές υπάρχουν σε διαφορετικά επίπεδα σε ασθενείς με COVID-19, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους.

Οι δείκτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός διαγνωστικού τεστ που θα βοηθούσε τους γιατρούς να προβλέψουν σε ποιο επίπεδο μπορεί να φθάσει η ασθένεια ενός ανθρώπου όταν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 και θα μπορούσε επίσης να παρέχει νέους στόχους για την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών για την ασθένεια, τονίζουν οι ίδιοι επιστήμονες.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19, ανταποκρίνονται διαφορετικά σε αυτόν — με κάποιους να μην εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα, ενώ άλλοι πρέπει να νοσηλευθούν και άλλοι υφίστανται θανατηφόρα λοίμωξη.

“Ένα τέτοιο διαγνωστικό τεστ θα βοηθούσε τους γιατρούς να προβλέψουν εάν η κατάσταση ενός ασθενούς με COVID-19 είναι πιθανό να γίνει κρίσιμη ή μη , θα ήταν εξαιρετικά πολύτιμο”, δήλωσε ο Κρίστοφ Μέσνερ, ειδικός στη μοριακή βιολογία στο Ινστιτούτο Crick, ο οποίος ήταν ένας από τους συντονιστές της έρευνας.

Ο ίδιος τόνισε πως αυτού του είδους οι εξετάσεις θα βοηθήσουν τους γιατρούς να αποφασίσουν πώς θα διαχειριστούν καλύτερα την περίπτωση κάθε ασθενούς, όπως και να εντοπίσουν εκείνους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειασθούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή εντατική θεραπεία.

Η ομάδα του Μέσνερ χρησιμοποίησε μια μέθοδο που ονομάζεται φασματομετρία μάζας για να ελέγξει γρήγορα την παρουσία και την ποσότητα διαφόρων πρωτεϊνών στο πλάσμα του αίματος σε ένα δείγμα από 31 ασθενείς με COVID-19 στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

Στη συνέχεια επικύρωσαν τα αποτελέσματά τους σε άλλους 17 ασθενείς με COVID-19 στο ίδιο νοσοκομείο και σε 15 υγιείς ανθρώπους που χρησιμοποιήθηκαν ως δείγμα ελέγχου.

Τρεις από τις βασικές πρωτεΐνες που ταυτοποιήθηκαν συνδέθηκαν με την ιντερλευκίνη IL-6, μια πρωτεΐνη που είναι γνωστό ότι προκαλεί φλεγμονή και η οποία αποτελεί επίσης έναν γνωστό δείκτη για σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μαςΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τον αγαπημένο φίλο του και συνεργάτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο