LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2020 15:15

Θεοδωρικάκος: Ούτε ένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος

Για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νέα Σμύρνη.

Άστεγοι - Φαγητό - Συσσίτιο

Για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ενορία του Αγίου Ανδρέα, στη Νέα Σμύρνη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε με χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω της Περιφέρειας Αττικής και συνεργασία των δήμων με την Εκκλησία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να στηριχθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε.

Τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνομίλησε και με πολίτες που λαμβάνουν το συσσίτιο και οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη.

Θεοδωρικάκος - συσσίτια - Νέα Σμύρνη

Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε και με τον Μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη.

Από το πρόγραμμα συσσιτίων του υπουργείου Εσωτερικών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σιτίζονται περίπου 60.000 άτομα.

Αύριο, στις 13.30, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας– Πολιτείας, για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο