LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2020 15:15

Θεοδωρικάκος: Ούτε ένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος

Για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νέα Σμύρνη.

Άστεγοι - Φαγητό - Συσσίτιο

Για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ενορία του Αγίου Ανδρέα, στη Νέα Σμύρνη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε με χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω της Περιφέρειας Αττικής και συνεργασία των δήμων με την Εκκλησία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να στηριχθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε.

Τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνομίλησε και με πολίτες που λαμβάνουν το συσσίτιο και οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη.

Θεοδωρικάκος - συσσίτια - Νέα Σμύρνη

Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε και με τον Μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη.

Από το πρόγραμμα συσσιτίων του υπουργείου Εσωτερικών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σιτίζονται περίπου 60.000 άτομα.

Αύριο, στις 13.30, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας– Πολιτείας, για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου08:25Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά08:10Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο