LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2020 21:07

Κορονοϊός - Βρετανία: Ο μικρότερος αριθμός θανάτων από τον Μάρτιο

Κερδίζουμε τη μάχη κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ... 

Βρετανία - Κορονοϊός

Τον μικρότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε περιστατικά με κορονοϊό από τότε που ξεκίνησε το γενικό lockdown, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία στη Βρετανία, δίνοντας εμμέσως μία απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ νωρίς στην χαλάρωση των περιορισμών του lockdown.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των θανάτων την τελευταία μέρα φτάνει τους 111. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 128.437 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων 1.570 ήταν θετικά – που και πάλι είναι ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η δυνατότητα διεξαγωγής εξέτασης για τον κορονοϊό σε ημερήσια βάση έχει ξεπεράσει τις 200.000, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιτρέπει στον καθένα να μπορεί εξεταστεί για τον ιό.

Οι εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα κορονοϊού σε νοσοκομεία μειώθηκαν – σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα – κατά περισσότερες από 100 (από 595 σε 479) και οι ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη υπολογίζονται στο 9% από 12% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Νομίζω ότι τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι το σχέδιο δράσης λειτουργεί. Τα δεδομένα δείχνουν ότι κερδίζουμε τον αγώνα κατά του κορονοϊού» είπε και τόνισε ότι οι αλλαγές που ξεκίνησαν σήμερα έχουν ληφθεί με μεγάλη προσοχή και ασφάλεια και ότι η πανδημία δεν έχει νικηθεί ακόμη, για αυτό όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους.

Ζητήθηκε από τον Ματ Χάνκοκ να αναφέρει αριθμούς και ποσοστά για την λειτουργία του νέου συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης, που λειτουργεί από την Πέμπτη, αλλά όπως είπε δεν υπάρχουν ακόμη αυτά τα δεδομένα, καθώς το σύστημα αυτό βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του. Τόνισε, πάντως ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών που βρέθηκαν θετικά στον ιό και ανακοινώθηκε σήμερα (1.570) είναι ο μικρότερος που έχει καταγραφεί και πολύ μικρότερος από αυτόν που υπολογιζόταν όταν σχεδιάστηκε το σύστημα. Δεδομένου ότι εργάζονται περίπου 7.500 κλινικοί γιατροί στο σύστημα, εκτιμάται ότι η αντιστοιχία είναι περίπου έξι κλινικοί γιατροί για κάθε νέο περιστατικό, ενώ και οι επαφές με άλλους ανθρώπους που είχε κάθε νέο περιστατικό είναι λιγότερες από το αναμενόμενο. «Έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα από αυτήν που χρειαζόμαστε και αυτό είναι καλό» είπε ο Χάνκοκ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονίαΧθες 23:46 | Ειδήσεις

H οικογένεια του 39χρονου επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο