LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2020 16:12 | Ανανέωση: 01 Ιουνίου 2020 16:16

Διεθνείς πτήσεις: Παράταση στην καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι νέες αεροπορικές οδηγίες που εξέδωσε η ΥΠΑ. Μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση εισόδου μη Ευρωπαίων πολιτών.

Ελ. Βενιζέλος - αεροδρόμιο - μάσκες - ταξιδιώτες

Με σειρά αεροπορικών οδηγιών (notams) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19, ειδικότερα για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα η οποία θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων Πολιτών και για τις πτήσεις εξωτερικού.

Συγκεκριμένα παρατείνεται έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών αλλά χωρίζεται σε δύο φάσεις, μια για το 1ο δεκαπενθήμερο και μια φάση “γέφυρα” για το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Σε πρώτη φάση, μέχρι τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επιβάτες υποχρεωτικά, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό (καραντίνα) για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Σε δεύτερη φάση από την Δευτέρα 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει να γίνεται για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA). Η λίστα ανανεώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι πριν ταξιδέψουν καθώς αν αρνηθούν το τεστ δεν θα γίνονται δεκτοί στο αεροδρόμιο άφιξης. Όλοι οι άλλοι πολίτες θα γίνονται δεκτοί χωρίς περιορισμούς, ενδέχεται όμως να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους, καθώς από όλες τις πτήσεις ένας συγκεκριμένος αριθμός επιβατών θα κάνει το τεστ.

Αεροδρόμιο - Ελ. Βενιζέλος - κορονοϊός

Από τους περιορισμούς λόγω του COVID-19 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιβατών:

  • Επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης, (Passengers in transit).
  • Όλα τα πληρώματα αεροσκαφών, (Flight Crew).
  • Επιβάτες κρατικών πτήσεων, (State Flights).
  • Επιβάτες πτήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, (Sanitary Flights).
  • Επιβάτες πτήσεων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (Humanitarian Flights).
  • Επιβάτες πτήσεων που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση,  (Emergency Flights).
  • Επιβάτες στρατιωτικών πτήσεων, (Military Flights).
  • Επιβάτες εμπορευματικών πτήσεων ( Cargo Flights).
  • Επιβάτες πτήσεων της Frontex

Με νέα αεροπορική οδηγία ανανεώθηκε και παραμένει σε ισχύ, έως τις 15 Ιουνίου 2020, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Για την συγκεκριμένη notam ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, όλες οι διεθνείς πτήσεις που καταφθάνουν στην χώρα μας προσγειώνονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” και από τις 15 Ιουνίου και στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”. Η συγκεκριμένη notam αφορά και τα δύο αεροδρόμια έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020 και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου ανανεώθηκε και η αεροπορική οδηγία που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση πτήσεων προς την Ελλάδα και αντίστροφα από 7 χώρες, (Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ην. Βασίλειο, Αλβανία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία).  Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΣήμερα 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην ΕλλάδαΣήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18Ολλανδία: Drone πετούσαν πάνω από στρατιωτική βάση - Χρήση όπλων έκανε ο στρατός για να τα καταρρίψει 19:04Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έφτασε για να αξιολογήσει τις ζημιές της κακοκαιρίας18:50Παναθηναϊκός: Η Μύκονος δυσκόλεψε τους Πράσινους αλλά δεν απέφυγε το αναμενόμενο18:36Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην Ελλάδα18:22Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω αύριο 23 Νοεμβρίου18:08Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο