LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2020 15:02

Μήνυμα Μητσοτάκη για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου». Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.  

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διάγγελμα

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ' τους κινδύνους που προκαλούν», και πρόσθεσε ότι «όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας».

 πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα» γιατί όπως ανέφερε «διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως "αυτά δεν γίνονται". Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές».

Και κατέληξε στην ανάρτησή του λέγοντας: «Μοιάζει στ' αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε οκτώ μήνες έχουν χαράξει, πια, το δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο