LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2020 12:21

Κικίλιας: Διπλάσιες οι προσλήψεις στο ΕΣΥ, οι 687 στα νησιά μας

Για το ενιαίο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας στα νησιά, μίλησε ο Υπουργός Υγείας.

Τήνος - Κέντρο Υγείας

Για το ενιαίο σχέδιο διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής. Όπως αναφέρει:

«Η νησιωτικότητα είναι κρίσιμη για τη χώρα μας, σε κάθε επίπεδο. Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα συνεχίσουμε και το καλοκαίρι. Το σχέδιο θα ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ήμερες και περιλαμβάνει:

  • Την ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας -Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων.
  • Τη διασφάλιση της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού στη νησιωτική Ελλάδα.
  • Την πρόσληψη 687 υγειονομικών, με ενίσχυση όπου χρειάζεται.
  • Την περαιτέρω λήψη δειγμάτων και την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, από τον ΕΟΔΥ, που θα αναλάβουν την υγειονομική επιτήρηση κάθε ξενοδοχειακής μονάδας.

Επίσης, το πλάνο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα (υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ) από κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Μιλώντας για τις προσλήψεις, ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι «συνεχίζουμε να αιμοδοτούμε το σύστημα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα».

Κέντρο Υγείας Ιθάκης

Αναφέρει επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία νέων ΜΕΘ και επισημαίνει:

«Θα είμαστε έτοιμοι και για ένα δεύτερο, πιθανό, κύμα κορονοϊού. Οι προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανέρχονται σήμερα σε 4.324 -522 ιατροί και 3.802 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό- όταν ο αρχικός προγραμματισμός, όπως θα θυμάστε, ήταν 2.000.

Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης πως θα μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές - υπολογίζονται περίπου 2.000 σήμερα - ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρόσληψης 942 μόνιμοι ιατροί. Η κυβέρνησή μας αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά τους».

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο Υπουργός λέει ότι ο ακρογωνιαίος λίθος των παρεμβάσεων είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών. «Στόχος μας είναι η διασύνδεση της ΠΦΥ με Δίκτυα Δημόσιας Υγείας, με κύριους άξονες την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Στα Δίκτυα αυτά θα διασυνδέονται ήδη υφιστάμενες δομές, όπως τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και επαγγελματίες υγείας, όπως ιδιώτες ιατροί, επισκέπτες υγείας, μαίες, φυσικοθεραπευτές. Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται επίσης, η εξέταση του πλαισίου για την ένταξη νέων Κέντρων Υγείας σε 24ωρη λειτουργία, καθώς και η κάλυψη των αναγκών ειδικών ομάδων του πληθυσμού, με βάση τα επιδημιολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

«“Κλειδί” της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο