LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2020 21:05 | Ανανέωση: 30 Μαΐου 2020 21:09

Τζορτζ Φλόιντ: σε πλήρη κινητοποίηση η Εθνοφρουρά της Μινεσότα

Από την Μινεάπολις μέχρι την Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία. Ο Τραμπ απειλεί με επέμβαση του στρατού...

AP - ΗΠΑ - ΕΠΕΙΔΟΔΙΑ - ΤΑΡΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΙΝΤ

Η Εθνοφορουρά της Μινεσότα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες, βίαιων σε ορισμένες περιπτώσεις, ταραχών, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και ότι περιμένει πως οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα. Από την Μινεάπολις μέχρι την Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία την χθεσινή νύκτα καθώς φουσκώνει το κύμα της οργής για την μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα μέλη των μειονοτήτων.

«Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη...Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλωσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις. Οταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του. Οι διαδηλώσεις συνεχίσθηκαν για τέταρτη νύκτα χθες και μετά την ανακοίνωση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού κατά του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.

Τρεις ακόμη αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από το σώμα και έρευνα διεξάγεται για το συμβάν. Η εγγύηση για τον Ντέρεκ Σόβιν ορίσθηκε στις 500.000 δολάρια, ωστόσο, σήμερα το πρωί, δεν ήταν σαφές αν παραμένει υπό κράτησιν. Το όνομά του πάντως δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους των φυλακισμένων της κομητείας του Χένεπιν. Εάν καταδικασθεί, προβλέπεται ποινή 25 ετών κάθειρξης. Ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

Στην Ατλάντα, η Μπέρνις Κινγκ, η μικρότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία προς το κοινοβούλιο της πολιτείας και απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο. Η διαδήλωση έγινε βίαιη όταν φωτιές άναψαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του CNN και τζάμια έσπασαν στο λόμπι του κτιρίου. Πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ τους και τουλάχιστον ένα περιπολικό, κάηκαν. Ο ράπερ Killer Mike, έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο της πόλης και τον αρχηγό της αστυνομίας, κάλεσε τους οργισμένους διαδηλωτές να μείνουν στα σπίτια τους και να κινητοποιηθούν για να νικήσουν στην κάλπη. Διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους του Ντιτρόιτ, του Ντέβνερ, του Χιούστον, του Οκλαντ και του Λούισβιλ.


Τραμπ: ο στρατός μπορεί να αναπτυχθεί στην Μινεάπολις «πολύ γρήγορα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι στρατός μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις στην Μινεάπολις «πολύ γρήγορα» για να αντιμετωπίσουν βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά την δολοφονία άοπλου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. «Εχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε εκεί τον στρατό μας εκεί πολύ γρήγορα», εάν ζητηθεί η βοήθειά του, προειδοποίησε το απόγευμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στις αρχές των αμερικανικών πολιτειών και πόλεων να σκληρύνουν κατά πολύ την στάση τους κατά των διαμαρτυριών εναντίον της αστυνομίας, διαφορετικά θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και τον στρατό και προχωρώντας σε συλλήψεις.

«Φιλελεύθεροι Κυβερνήτες και Δήμαρχοι πρέπει να τηρήσουν ΠΟΛΥ σκληρότερη στάση, διαφορετικά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα επέμβει και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, και αυτό περιλαμβάνει την χρήση της απεριόριστης ισχύος του Στρατού μας και πολλές συλλήψεις», απείλησε ο Τραμπ με ένα ακόμη tweet.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο