LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Μαΐου 2020 18:00

Παρίσι: στους κατοίκους του πάρκα και κήποι (εικόνες)

Μετά από έντεκα εβδομάδες οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας απόλαυσαν τα καλύτερα κομμάτια της.

AP - Γαλλία - Παρίσι - άρση μέτρων

Οι Παριζιάνοι συνέρρευσαν στα πάρκα και στους δημόσιους κήπους που άνοιξαν και πάλι σήμερα, μια ηλιόλουστη ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 11 εβδομάδες καραντίνας. Το Παρίσι είναι μια από τις τελευταίες περιοχές της Γαλλίας που χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Με τους πολίτες να ανυπομονούν και την θερμοκρασία να αναμένεται να φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου μέσα στο σαββατοκύριακο, οι αρχές επέσπευσαν το άνοιγμα των πάρκων και των κήπων που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου.

"Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι", λέει η Αν, μια Παριζιάνα που στέκεται κοντά στην είσοδο του Κήπου του Λουξεμβούργου, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, λίγο μετά το άνοιγμά του. "Η αίσθηση είναι σαν να έχεις απελευθερωθεί από ένα είδος φυλακής", προσθέτει.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα πάρκα μετά την χαλάρωση της καραντίνας στις 11 Μαϊου. Η Ινταλγκό διεκδικεί τον επόμενο μήνα την επανεκλογή της.

Όσοι ξύπνησαν σήμερα νωρίς απέφυγαν την πολυκοσμία και επισκέφθηκαν το Μπιτ Σομόν, στα βορειοανατολικά της πόλης, περιμένοντας να ανοίξει στις 7 το πρωί για να πάρουν το πρωινό τους εκεί κάνοντας πικ νίκ, σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ στο Παρίσι, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης, και η χρήση της μάσκας στα πάρκα που σήμερα είναι προαιρετική πιθανόν να γίνει σύντομα υποχρεωτική καθώς οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση για τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων.

Η Γαλλία, μια από τις περισσότερο πληγείσες από τον κορονοϊό χώρες της Ευρώπης, έχει καταγράψει περισσότερα από 186.000 κρούσματα και 28.714 θανάτους.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση: Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία09:26Αττική Οδός: καθυστερήσεις έως και 25 λεπτά στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο09:12Τροχαίο δυστύχημα στο Διδυμότειχο: Φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ08:58Αιγάλεω: Πατέρας μαχαίρωσε την κόρη του08:44Φωτίστε την επιχείρησή σας με την GlobiLED08:31Αλέξης Τσίπρας: Backstage από την ηχογράφηση του βιβλίο του, με τον Αιμίλιο Χειλάκη08:17Αττική Οδός: Μοτοσικλετιστές έτρεχαν με παραπάνω από 250 χλμ – Ταυτοποιήθηκαν από την Τροχαία08:03Γαλλία: Βρήκε στον κήπο του ράβδους χρυσού και νομίσματα τεράστιας αξίας07:50Κατάταξη UEFA: Σπουδαία βραδιά για την Ελλάδα07:36Φίλαθλοι ταρακουνούσαν λεωφορείο της γραμμής - Αγανάκτησαν οδηγός και επιβάτες07:23Χαμόγελο του Παιδιού: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξαφάνιση 23χρονης07:09Προσκεκλημένος λιποθυμά παρόντος του προέδρου Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο (βίντεο)06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Νοεμβρίου06:42ΠΑΟΚ – Γιουνγκ Μπόις: Θρίαμβος του “Δικέφαλου”06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Ρόδος: Γονιός εξύβρισε τη δασκάλα του παιδιού του και συνελήφθη23:59Φωτιά σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο έπειτα από ισχυρή έκρηξη23:46Τραγωδία στη Τούζλα: Δεκάδες νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας23:33Πάτρα: Τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι άνδρα επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται23:21ΑΕΚ - Σάμροκ Ρόβερς: Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η "Ένωση" για το Conference League23:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο