LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2020 20:14

Πρωτοποριακή Λιπογλυπτική 4D VASER® Hi-Definition στο Metropolitan General

Γράφει ο Γεώργιος Ι. Ζαμπάκος- Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης Μetropolitan General, Eπιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Consultant Derriford Hospital (Μεγ. Βρετανία).

Metropolitan - Γεώργιος Ζαμπάκος

Τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικών εργαλείων, η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί από μια επέμβαση αφαίρεσης λίπους, σε μια επέμβαση που διαμορφώνει το σώμα του ασθενή ανάλογα με τους δικούς μας στόχους. Μπορούμε λοιπόν, με την αφαίρεση λίπους από ορισμένα σημεία του σώματος και την προσθήκη σε άλλα, να σμιλέψουμε το σώμα όπως κάνει ένας γλύπτης. Συγχρόνως, η τεχνολογία υπερήχων VASER® μας επιτρέπει να χειριστούμε με ασφάλεια τα επιφανειακά στρώματα του λίπους και επομένως να επιτύχουμε σύσφιξη του δέρματος σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τι είναι η τεχνική VASER® 4D Hi Def;

Η τεχνική VASER® 4D Hi Def είναι μία πολύ εξελιγμένη τεχνική λιπογλυπτικής που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που, παρότι προσέχουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται συστηματικά, δεν μπορούν να πετύχουν την εικόνα ενός αθλητικού σώματος. Σε αυτό πολλές φορές παίζουν ρόλο και γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με το σχήμα του σώματος και τις τοπικές συγκεντρώσεις λίπους. Η τεχνική της VASER® 4D Hi Def λιπογλυπτικής αναπτύχθηκε από τον διάσημο κολομβιανό πλαστικό χειρουργό Alfredo Hoyos, και απαιτεί ειδική πιστοποίηση για την ασφαλή εφαρμογή της, πιστοποίηση που κατέχουν ελάχιστοι χειρουργοί ανά τον κόσμο, και η οποία αποδίδεται μετά από εντατική εκπαίδευση και εξετάσεις.

Πώς γίνεται το VASER® 4D Hi Def;

Η τεχνική VASER® 4D Hi Def σμιλεύει το σώμα, αφαιρώντας το λίπος με απόλυτη ασφάλεια, και αναδεικνύει τους μυς του σώματός μας δημιουργώντας γραμμώσεις και ταυτόχρονα προάγοντας τη σύσφιξη του δέρματος. Παράλληλα, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το λίπος που αφαιρέθηκε, προσθέτοντάς το – μετά από ειδική επεξεργασία – επιλεκτικά στις περιοχές που κρίνει απαραίτητο, τονίζοντας φυσικές καμπύλες ή ενισχύοντας συγκεκριμένες μυικές ομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικά σμιλεμένο αθλητικό σώμα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Η τεχνική εφαρμόζεται στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα (στους άνδρες), τους βραχίονες, τη μέση, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα και την πλάτη.

Για την επίτευξη των αποτελεσμάτων της μεθόδου είναι απαραίτητη η χρήση του συστήματος VASER®, γιατί μόνο αυτό μπορεί να αφαιρέσει επιλεκτικά το λίπος χωρίς να τραυματίσει τα υπόλοιπα στοιχεία του σώματος, όπως τα αγγεία, τα νεύρα και το συνδετικό ιστό. Η τεχνολογία VASER® χρησιμοποιεί την ενέργεια των υπερήχων αντί για θερμική ενέργεια για τη διάσπαση του λίπους. Η ενέργεια αυτή προκαλεί τη δημιουργία μικρών φυσαλίδων στο ειδικό υγρό της τοπικής αναισθησίας που έχουμε εγχύσει προηγουμένως, αποκολλώντας τα λιποκύτταρα ολόκληρα από τη θέση τους, όπως όταν τινάζουμε ένα τσαμπί σταφύλια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο τραυματισμό των ιστών, ενώ παράλληλα τα λιποκύτταρα αφαιρούνται ανέπαφα και μπούν να χρησιμοποιηθούν για μεταμόσχευση λίπους στις περιοχές που επιθυμούμε.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Η ανάρρωση μετά από μια τέτοια επέμβαση είναι λίγο πιο αργή από ότι μια απλή λιποαναρρόφηση. Συνήθως χρησιμοποιούνται μικρά σωληνάκια (παροχετεύσεις) για 24 ώρες στην κοιλιά για τους άνδρες και στην πλάτη για τις γυναίκες. Οι ασθενεις φοράνε έναν ειδικό κορσέ που αποτελείται από δύο τμήματα, για τουλάχιστον 2 μήνες, ενώ απαραίτητες είναι και ορισμένες συνεδρίες λεμφικού μασάζ που βοηθούν στην ταχύτερη αποδρομή του οιδήματος και ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι λίγο μεγαλύτερος από ότι στην κλασσική λιποαναρρόφηση. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν σε ήπια δραστηριότητα σε 5-7 ημέρες. Επιστροφή σε δουλειά γραφείου αναμένεται σε 7-10 μέρες ενώ για πιο έντονη σωματική εργασία απαιτούνται συνήθως 10-14 ημέρες. Άσκηση συνιστάται συνήθως μετά από ένα μήνα ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 1/2 μήνα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της VASER® 4D Hi Def λιπογλυπτικής είναι ουσιαστικά μόνιμα, με την προϋπόθεση ότι το βάρος σας θα παραμείνει σχετικά σταθερό.

Metropolitan - Γεώργιος Ζαμπάκος  *Άρθρο του Γεώργιου Ι. Ζαμπάκου - Πλαστικού Χειρουργού, Συνεργάτη Μetropolitan General, Επιστημονικού Συνεργάτη Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Consultant Derriford Hospital (Μεγ. Βρετανία).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός: δεκάδες θάνατοι, ρεκόρ στους διασωληνωμένους και 3789 νέα κρούσματαΣήμερα 17:20 | Ειδήσεις

Εφιαλτική η εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας από ασθενείς με μηχανική υποστήριξη. Μακραίνει η “μαύρη λίστα” των νεκρών. Αναλυτικά τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός - Λύματα: “έκρηξη” στο ιικό φορτίο έως 360%Σήμερα 17:30 | Ειδήσεις

Ανησυχία στους ειδικούς από τις αυξητικές τάσεις που καταδεικνύουν οι μετρήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Πάσχα: Ανάσταση νωρίς και Επιτάφιος χωρίς κόσμοΣήμερα 14:56 | Ειδήσεις

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με τις διαδικασίες και τα ωράρια για τις λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

ΥΠΟΙΚ - Φορολογικές δηλώσεις: αλλαγές σε τεκμήρια, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ενοίκια και αποδείξειςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Aσφαλιστικές εισφορές - 120 δόσεις: Παράταση ρύθμισης για ελεύθερους επαγγελματίες19:52Κορονοϊός – Σαρηγιάννης στον ΑΝΤ1: “Όχι” Πάσχα στο χωριό και άνοιγμα της εστίασης 19:40Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στον ΑΝΤ1 για τις λειτουργίες του Πάσχα19:29Ενόργανη γυμναστική - Τσίπρας: Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητών19:16Κορονοϊός και νεκροψία: Απαντήσεις από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία19:05Θεσσαλονίκη: Πλακιωτάκης - Τζιτζικώστας για το παραλιακό μέτωπο και την ακτοπλοϊκή σύνδεση18:53Εστίαση: Στο “κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση18:41Self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς: Μέχρι πότε μπορούν να τα προμηθευτούν18:32EMA για εμβόλιο Johnson & Johnson: “Πράσινο φως” για την χορήγηση του18:20Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζονται με εμβόλιμη αγωνιστική18:09Κορονοϊός - Λύματα: “έκρηξη” στο ιικό φορτίο έως 360%18:00Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης17:52Κορονοϊός: δεκάδες θάνατοι, ρεκόρ στους διασωληνωμένους και 3789 νέα κρούσματα17:43Σταϊκούρας: Το lockdown δεν πλήττει όλη την κοινωνία17:34ΣΥΡΙΖΑ για Εστίαση: Να σταματήσει να κρύβεται η Κυβέρνηση17:23Ηρακλής – Παναθηναϊκός: “Σφράγισαν” την πρωτιά οι “πράσινοι”17:12“Ηνίοχος 21” - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις της17:03ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη έως και 4% για το 202116:53ΥΠΟΙΚ - Φορολογικές δηλώσεις: αλλαγές σε τεκμήρια, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ενοίκια και αποδείξεις16:40“The 2Night Show”: ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με εκλεκτή παρέα την Τρίτη (εικόνες)16:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο