LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2020 16:42

Κόντρα Κεραμέως - Φίλη για το στικάκι

 Η «διαρροή προσωπικών δεδομένων» και το «πρωτοφανές φιάσκο»…

Νίκη Κεραμέως - Νίκος Φίλης

Δεύτερος “γύρος” στην κόντρα Κεραμέως – Φίλη, με αφορμή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση...

«Διαρροή-παραβίαση προσωπικών δεδομένων μαθητών ή εκπαιδευτικών» κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας στα πρακτικά και σχετικό USB, προκαλώντας την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, η οποία, πάντως. δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει την καταγγελία.

Αργότερα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές φιάσκο» και «άνευ προηγουμένου κοροϊδία της Εθνικής Αντιπροσωπείας» την καταγγελία του Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, «το περίφημο "στικάκι" του κ. Φίλη, περιείχε ένα αρχείο εις διπλούν, σε μορφή excel και pdf, με καταγραφή στατιστικών στοιχείων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα οποία εντοπίζονται στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε blog υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Το υπουργείο δηλώνει πως, «παρά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φίλη για την οποία κρίνεται και ο ίδιος και το κόμμα του από τους Έλληνες πολίτες»,

- Πρώτον, δεν πρόκειται για καμία διαρροή δεδομένων. Τα στοιχεία έχουν καταχωριστεί  οικειοθελώς από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και χρησιμεύουν, εν γνώσει τους, ως οδηγός για την καταχώριση στοιχείων από τους συναδέλφους τους.

- Δεύτερον, τα αρχεία δεν περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό δεδομένο μαθητών.

- Τρίτον, καταγράφονται μόνο αριθμητικά, μη προσωπικά, αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο συνολικοί αριθμοί μαθητών που συμμετείχαν σε συνεδρίες, ποσοστό συμμετοχής, διάρκεια σε λεπτά κτλ.

«Καταρρέουν, συνεπώς, με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οι ισχυρισμοί του κ. Φίλη περί διαρροής και περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών.

Περιμέναμε ότι θα διαψευσθούν παταγωδώς οι δήθεν αποκαλύψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εξ αρχής εναντιώθηκε σε κάθε μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αντιπροτείνοντας το απόλυτο σκοτάδι για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι αυταπόδεικτο ότι για κάθε λύση ψάχνουν ένα πρόβλημα, για κάθε πρόοδο αναζητούν έναν ανύπαρκτο εχθρό. Αλλά ότι - άθελα ή εσκεμμένα - συγχέουν τη διαρροή προσωπικών δεδομένων με την οικειοθελή ανάρτηση στατιστικών στοιχείων, αυτό δεν το περιμέναμε», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Λαμίας-Αθήνας17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Γενικό 48ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα προτείνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας16:38Στρυμόνας: Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί η ΕΚΣΕΔ για τον εντοπισμό ψαράδων που αγνοούταν 16:24Βερολίνο: Ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας16:10Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα15:56Εντοπίστηκε σορός άνδρα στις Σέρρες15:42Πύργος: Συνελήφθη ανήλικος διακινητής15:28Θεσσαλονίκη: Σε απεργία οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών15:14Βενεζουέλα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά Μαδούρο και της συζύγου του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης15:00Περού: Δύο μουσικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια συναυλίας14:46Σοκαριστικό περιστατικό στην Αιτωλοακαρνανία: Τον καταδίωκαν με όχημα και πυροβολούσαν εναντίον του14:32ΕΟΔΥ: Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία14:18ΕΕ - Βενεζουέλα: Εκκλήσεις για σεβασμό του διεθνούς δικαίου14:04O ANT1 στην Ελβετία - Οι εξελίξεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά13:50Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις από την αστυνομία13:36Βενεζουέλα: Οι διαταγές του Μαδούρο προς τον στρατό παραμένουν σε ισχύ13:22Ο Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, δηλώνει Αμερικανός γερουσιαστής13:08Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται το πρόγραμμα των δρομολογίων του μετρό12:54Άγιοι Ανάργυροι: Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα οικίας στην οποία είχε εισβάλει και συνελήφθη12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο