LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2020 14:50

Κορονοϊός: “Αλώνισαν” οι παιδόφιλοι στο διαδίκτυο στην καραντίνα

Τριπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου στη διάρκεια του lockdown στις Φιλιππίνες.         

Πορνό - Διαδίκτυο

Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο διαδίκτυο τριπλασιάστηκαν στις Φιλιππίνες στη διάρκεια του lockdown λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, με τους ακτιβιστές να προειδοποιούν ότι τα περιοριστικά μέτρα υιοθετήθηκαν εξαιτίας της covid-19 κατέστησαν περισσότερα παιδιά ευάλωτα στην εκμετάλλευση από διακινητές και συγγενείς.

Η εξάπλωση του φτηνού και γρήγορου ίντερνετ καθώς και η αύξηση των κινητών τηλεφώνων τροφοδοτούν την κακοποίηση παιδιών μέσω του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, με τις οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών να θεωρούν τις Φιλιππίνες επίκεντρο του φαινομένου αυτού που είναι γνωστό ως cybersex trafficking.

Αξιωματούχοι και ακτιβιστές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί στη Μανίλα όπου το lockdown διαρκεί ήδη 11 εβδομάδες, το μεγαλύτερο διάστημα παγκοσμίως, καθώς οι οικογένειες προσπαθούν να κερδίσουν τα προς το ζην, ενώ τα παιδιά βρίσκονται εκτός σχολείου και περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο.

“Τώρα που οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μένουν στα σπίτια τους, πολλοί έχουν χάσει το εισόδημά τους”, σχολίασε η Εμελίν Βιγιάρ υφυπουργός Δικαιοσύνης των Φιλιππίνων μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Από την 1η Μαρτίου ως τις 24 Μαΐου καταγράφηκαν 279.166 περιπτώσεις διαδικτυακής κακοποίησης ανηλίνων στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για παιδιά που αγνοούνται ή είναι θύματα εκμετάλλευσης.

Το ίδιο διάστημα το 2019 είχαν καταγραφεί 76.561 περιπτώσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τους παρόχους ίντερνετ να εγκαταστήσουν λογισμικό που να απαγορεύει την πρόσβαση και τη διανομή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ωστόσο είναι δύσκολο να παταχθεί αυτού του είδους το έγκλημα καθώς συχνά εμπλέκονται μέλη της οικογένειας ή φίλοι, σύμφωνα με ακτιβιστές και αξιωματούχους.

“Πρόκειται για ένα έγκλημα που βασίζεται στην οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας χώρος εκμετάλλευσης, αντί για ένα ασφαλές μέρος”, επεσήμανε ο Σάμσον Ινοσένσιο, διευθυντής της Αποστολής Διεθνούς Δικαιοσύνης (IJM).

Στις επιχειρήσεις που υποστηρίζει η IJM στις Φιλιππίνες από το 2011 περισσότεροι από τους μισούς που συνελήφθησαν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο διαδίκτυο είναι γονείς, συγγενείς ή οικογενειακοί φίλοι.

“Το lockdown εμποδίζει τον εντοπισμό τους, καθώς τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στους δασκάλους τους ή σε άλλα μέλη της κοινότητας στους οποίους ενδεχομένως να αποκαλύψουν την κακοποίηση που υφίστανται ή οι οποίοι ίσως αναγνωρίσουν σημάδια” κακοποίησης, πρόσθεσε ο Ινοσένσιο.

Πρόσφατη έρευνα του IJM κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση ανηλίκων στο διαδίκτυο αυξήθηκε σημαντικά στις Φιλιππίνες από το 2014 ως το 2017.

Δικαστήριο των Φιλιπίννων καταδίκασε αυτή την εβδομάδα έναν Αμερικανό πολίτη που ζει στη χώρα, τον Ντέιβιντ Ντίκιν, σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους.

Εξάλλου η Europol ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ανησυχεί για την αύξηση των παιδοφιλικών ενεργειών, καθώς παρατήρησε περισσότερες αναζητήσεις σε παράνομους ιστότοπους και έκλεισε περισσότερες πλατφόρμες ανταλλαγής πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους.

Η Unicef εκτιμά σε 1,8 εκατομμύριο τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε χρόνο, όμως σε αυτά δεν περιλαμβάνονται όσα είναι θύματα cybersex trafficking.

 

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο - Προσφορές ρεκόρ στα 51 δισ. ευρώ14:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο