LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2020 09:07

Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1: έτσι θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δεύτερα (βίντεο)

Σήμερα η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Δόμνα Μιχαηλίδου - Καλημέρα Ελλάδα

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από την επόμενη Δευτέρα, καθώς μέρος αυτών λειτουργεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας.

Η κυρία Μιχαηλίδου, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τις ανησυχίες που μπορεί να υπάρχουν για τη λειτουργία τους καθώς τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να πειθαρχήσουν σε κανόνες, αλλά οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τις επόμενες ώρες θα κυκλοφορήσει εγκύκλιος με τις προδιαγραφές λειτουργίας, ενώ ήδη ο ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του υπόμνημα με οδηγίες.

Χαρακτηριστικά είπε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι. Οδηγίες θα υπάρχουν και για τους εργαζομένους, όπως η τήρηση αποστάσεων για τα παιδιά κι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται και θα παίζουν με τις μπάλες για παράδειγμα.

Σε ότι αφορά το επίδομα γέννας, υπενθύμισε ότι η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ κατατίθεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που γίνεται η αίτηση.

Για το έκτακτο βοήθημα 100-300 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι η καταβολή θα γίνει σήμερα.

Τέλος σε ότι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ τα Voucher θα δοθούν στους δικαιούχους τις επόμενες εβδομάδες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο