LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2020 09:07

Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1: έτσι θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δεύτερα (βίντεο)

Σήμερα η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Δόμνα Μιχαηλίδου - Καλημέρα Ελλάδα

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από την επόμενη Δευτέρα, καθώς μέρος αυτών λειτουργεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας.

Η κυρία Μιχαηλίδου, τόνισε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τις ανησυχίες που μπορεί να υπάρχουν για τη λειτουργία τους καθώς τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να πειθαρχήσουν σε κανόνες, αλλά οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τις επόμενες ώρες θα κυκλοφορήσει εγκύκλιος με τις προδιαγραφές λειτουργίας, ενώ ήδη ο ΕΟΔΥ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του υπόμνημα με οδηγίες.

Χαρακτηριστικά είπε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι. Οδηγίες θα υπάρχουν και για τους εργαζομένους, όπως η τήρηση αποστάσεων για τα παιδιά κι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται και θα παίζουν με τις μπάλες για παράδειγμα.

Σε ότι αφορά το επίδομα γέννας, υπενθύμισε ότι η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ κατατίθεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που γίνεται η αίτηση.

Για το έκτακτο βοήθημα 100-300 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι η καταβολή θα γίνει σήμερα.

Τέλος σε ότι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ τα Voucher θα δοθούν στους δικαιούχους τις επόμενες εβδομάδες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο