LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2020 20:42

Κορονοϊός - Ιταλία: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων

Το ίδρυμα Gimble αμφισβητεί τα στοιχεία της Λομβαρδίας…

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 231.732. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.142 Παράλληλα, 150.604 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 231.139 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.072 άνθρωποι ενώ 147.101 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 70 άνθρωποι και καταγράφηκαν 593 νέα κρούσματα. 3.503 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 7.379 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 40.118 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες θεραπείας.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 9 περισσότεροι άνθρωποι. Οι νεκροί είναι 47 λιγότεροι, ενώ θεραπεύθηκαν 1.070 περισσότεροι άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, το ίδρυμα Gimble, το οποίο προάγει την έρευνα στον τομέα της υγείας, εξέφρασε σήμερα σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τον καθημερινό απολογισμό της περιφέρειας της Λομβαρδίας και την αξιοπιστία των στοιχείων της. Παράλληλα, το ίδρυμα διετύπωσε την άποψη ότι τρεις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά (Λομβαρδία, Πεδεμόντιο και Λιγουρία) δεν είναι έτοιμες για να επιτρέψουν, στις 3 Ιουνίου, την ελεύθερη διέλευση από και προς την υπόλοιπη χώρα.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει γίνει αλλοίωση στοιχείων από τους συνεργάτες του και χαρακτήρισε τις κατηγορίες του ιδρύματος Gimble «σοβαρότατες, προσβλητικές και ιδίως αναληθείς».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο