LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2020 17:38

“Call for Code”: Διασημότητες στηρίζουν την εκστρατεία για την COVID-19

Ποιες διασημότητες του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας που συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Cher - Σερ

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ξεκίνησε στις 27 Μαΐου τη φετινή εκστρατεία στο πλαίσιο της ετήσιας πρόσκλησης του οργανισμού για νέες τεχνολογικές λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα. Το επίκεντρο της εκστρατείας 2020 θα είναι η πανδημία COVID-19 και η κλιματική αλλαγή.

Οι Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Κουίνσι Τζόουνς, Σελίν Ντιόν, Σερ, Τζεφ Μπρίτζες, Ροντ Στιούαρτ, Σίντι Λόπερ, Γκλόρια Εστέφαν, Τζίτζι Χαντίντ, Pitbull και Πρις Μπρόσναν είναι μεταξύ των γνωστών διασημοτήτων του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας που συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Η Lady Gaga δημιούργησε ένα προσωπικό βίντεο για το Call for Code τον Μάρτιο, ζητώντας από τους 24 εκατομμύρια προγραμματιστές τεχνολογίας να εργαστούν για λύσεις που θα μετριάσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. «Τώρα είναι η ώρα να καταπολεμήσουμε αυτόν τον κορονοϊό, να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, να λύσουμε προβλήματα σε κλίμακα και να σώσουμε ζωές» είπε. «Μια εξαιρετική τεχνολογική λύση μπορεί να καλύψει τον κόσμο και να βοηθήσει πολλούς άλλους. Ξέρω ότι το γνωρίζετε. Ξέρω ότι γι 'αυτό κάνετε αυτό που κάνετε» σημείωσε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο επιχειρηματίας Μαρκ Κιούμπαν είναι μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν στην Εξέχουσα Επιτροπή του διαγωνισμού Call for Code που θα επιλέξει τις καλύτερες βιώσιμες λύσεις περιορισμού του αντίκτυπου του κορονοϊού και της κλιματικής αλλαγής με τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Η επιτροπή αποτιμά αν οι προτεινόμενες λύσεις επιλύουν ένα πραγματικό πρόβλημα και αξιοποιούν την τεχνολογία αποτελεσματικά.

Οι μουσικοί καλλιτέχνες, Wiz Khalifa, Ρίκι Μάρτιν, Fergie, Μάικλ Μπουμπλέ τα συγκροτήματα Fall Out Boy και One Republic και η Αμερικανίδα σκιέρ, Λίντσεϊ Βον, η ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Λόρι Χερνάντεζ υποστηρίζουν επίσης τη φετινή εκστρατεία Call for Code.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

«Να συστηθώ ξανά. Είμαι ο Γιώργος Μαζωνάκης ο αληθινός» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμούΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας", δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες.

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαιΣήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Σχετικά με τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων: «Η διαγραφή μου είναι το μόνο θετικό από αυτή την υπόθεση»

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)Σήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι κάμερες θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου καθώς έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)12:29Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος - "Από αύριο μόνο φραπέ"11:32Κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων 11:18Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι11:04Κοζάνη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία10:50Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης10:22Μαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"10:08Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ 09:54Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τους ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι συμφώνησαν χρηματοοικονομική στήριξη09:40Αγία Παρασκευή: 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα στο σχολείο - Μία σύλληψη09:26Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας09:12Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα08:58Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι08:44Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού08:30Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 48χρονος που έκλεβε... ελαιόλαδο και μέλι από πολυκατοικίες08:16Επιχείρηση διάσωσης νότια της Γαύδου: Διασώθηκαν περισσότεροι από 600 παράτυποι μετανάστες08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο