LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2020 10:06 | Ανανέωση: 28 Μαΐου 2020 10:05

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: η Ελλάδα να μην κάνει βαρβαρότητες με τους μετανάστες!

Άμεση και σε αυστηρό ύφος η απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ, εξηγεί γιατί η Άγκυρα "δεν δικαιούται δια να ομιλεί".

Τουρκικό ΥΠΕΞ

Νέα ιταμή επίθεση εξαπολύει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στη χώρα μας, με αφορμή δηλώσεις του Έλληνας Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα».

«Η χώρα που υποστηρίζει ότι είναι λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό», καταλήγει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωση του, τονίζει ότι «αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Ελληνική Λύση:  Ολέθριες οι συνέπειες της πολιτικής κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία 

"Όταν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας βγάζει  ανακοινώσεις για φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως η Ποντιακή Γενοκτονία που έχουν διαπραχθεί από την Τουρκία, χωρίς καν να τολμήσει να αναφέρει τον όρο «γενοκτονία» και «Τουρκία», είναι απολύτως αναμενόμενο οι τούρκοι να συνεχίσουν αντιστρέφουν την ιστορία και την πραγματικότητα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  έχει προειδοποιήσει για τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία η οποία δεν διαθέτει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο με κακουργήματα και γενοκτονίες", αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο