LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2020 17:51

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ένταση στα ελληνοτουρκικά

Το μήνυμα στην Άγκυρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στον Έβρο.

ελληνοτουρκικά - σύνορα - Ελλάδα - Τουρκία

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund, ο κ. Πάλμερ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να αμβλυνθούν με διπλωματικά μέσα τα διάφορα σημεία τριβής και να μην εξελιχθούν σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις (challenges) με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Αμερικανός υφυπουργός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα τηςΣήμερα 10:16 | Τοπικά Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο με έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από τα χέρια της κόρης του.

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Τοπικά Νέα

Για 36η συναπτή χρονιά, ο ιερέας Χριστόφορος Γουρλής "ανακοίνωσε" στους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την ΑττικήΣήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν το Μεγάλο Σάββατο. Πόσοι έφυγαν από την Αττική τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η ΕλλάδαΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Τι είπε για τα Eurofighter και την άρνηση των Γερμανών για πώληση τους στην Άγκυρα. Πως σχολιάζει τα βήματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τι ξεκαθαρίζει για το Κυπριακό.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια: Συναγερμός για παιδιά που χάθηκαν δίπλα σε γκρεμό (εικόνες)11:00Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την Αττική10:46Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η Ελλάδα10:33Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:19Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:58Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση08:45ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο