LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2020 17:42

Perou: “21 χρόνια στην Κόλαση” με τον Marilyn Manson

Οι εμπειρίες και οι εικόνες μιας διαδρομής... παράλληλης, που έχτισαν μια ισχυρή σχέση.

AP - Μέριλιν Μάνσον

Ο Βρετανός φωτογράφος Perou φωτογραφίζει τον Μέριλιν Μάνσον για περισσότερα από 20 χρόνια και σε ένα νέο βιβλίο περιγράφει τα πάνω και τα κάτω της στενής τους σχέσης.

Το βιβλίο με τίτλο «Marilyn Manson by Perou: 21 Years In Hel» περιλαμβάνει πάνω από 350 φωτογραφίες και πορτρέτα του Αμερικανού, τραγουδιστή-τραγουδοποιού, ηθοποιού και εικαστικού καλλιτέχνη που δημοσιεύονται πρώτη φορά.

«Συχνά με ρωτούν: “Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρόσωπο για φωτογράφιση; Ποιο είναι το καλύτερο πρόσωπο που έχεις φωτογραφίσει;”» αναφέρει ο Perou στην περίληψη του βιβλίου. «Πάντα είναι ο Μέριλιν Μάνσον» τονίζει.

Τα πορτρέτα επί σκηνής ή από τα παρασκήνια και οι φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές δίνουν μια σπάνια εικόνα για τον κόσμο του Μάνσον.

Τα κείμενο που συνοδεύουν τις φωτογραφίες προέκυψαν από συνομιλίες μεταξύ των δύο, συζητούν για το έργο και τη φιλία τους ― περίεργη, ειλικρινής και κατά καιρούς ανοιχτή αντανάκλαση των προσωπικών ιστοριών τους και της συνεργασία τους. Ο Μάνσον σχολιάζει: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που εμφανίστηκες ότι είχες περισσότερα δαχτυλίδια από εμένα. Φαινόσουν ατάραχος, σαν να ήσουν στην ταινία Romper Stomper: bomber jacket, ψηλές μπότες με κορδόνια, απόλυτα Βρετανός, ελάχιστα κατανοητός».

Ο Μάνσον προσθέτει: «Αισθάνθηκα αυτόματα άνετα γύρω σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η σχέση και ο αμοιβαίος σεβασμός στην τέχνη του άλλου είναι εμφανείς στο έργο. Για το πρόσωπο που αγαπά να φωτογραφίζει ο Perou αναφέρει: «Πιθανότατα όλοι οι φωτογράφοι μουσικών θα ήθελαν να είναι σε μια μπάντα… Πάντα μου άρεσε να ντύνομαι και συνηθίζω να απολαμβάνω να είμαι το επίκεντρο της προσοχής. Μερικές φορές αυτό ήταν ένα πρόβλημα, όταν εμφανίζεσαι πιο απίθανος από το «ταλέντο», αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκα πιο απίθανος από τον Μέριλιν Μάνσον, ποτέ».

Κάθε φορά που τον φωτογραφίζω είναι διαφορετικός, πάντα εξελισσόμενος, χωρίς επανάληψη, ποτέ βαρετός. Και συνήθως θέλει να δοκιμάζει κάτι δημιουργικό και απροσδόκητο, τονίζει ο Perou.

Ο γεννημένος το 1970 Perou είναι ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους πορτρέτου στον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με πολλά διάσημα συγκροτήματα, καλλιτέχνες και προσωπικότητες, όπως οι Αλ Γκορ, Led Zeppelin, U2, Coldplay,Ντάμιεν Χιρστ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Jay-Z.

Το βιβλίο “Marilyn Manson by Perou: 21 Years In Hel” θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου από τον εκδοτικό οίκο Reel Art Press.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο