LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2020 22:34

Λευκή κατήγγειλε μαύρο γιατί... της ζήτησε να βάλει λουρί στον σκύλο της (βίντεο)

Το βίντεο έχει γίνει viral στο Twitter, προκαλώντας την οργή των χρηστών. Η γυναίκα τέθηκε σε διαθεσμότητα από την εταιρεία της.

γυναίκα - σκύλος - αστυνομία - Έιμι Κούπερ

Ένα βίντεο, όπου διακρίνεται μια λευκή γυναίκα στη Νέα Υόρκη, να τηλεφωνεί στην αστυνομία, αφού ένας μαύρος άνδρας, ερασιτέχνης παρατηρητής πουλιών, της ζητάει να βάλει λουρί στον σκύλο της, έχει γίνει viral στο Twitter, προκαλώντας την οργή των χρηστών για τις αδικαιολόγητες κλήσεις σε βάρος μαύρων στην αστυνομία.

Στο υλικό, διάρκειας περίπου 1 λεπτού, διακρίνεται η γυναίκα, που ονομάζεται Έιμι Κούπερ, μαζί με τον σκύλο της, ο οποίος κυκλοφορεί χωρίς λουρί, αν και οι σκύλοι πρέπει να φοράνε όταν βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα του Σέντραλ Παρκ (το The Ramble), ενώ διαμαρτύρεται ότι την καταγράφουν σε βίντεο.

Όταν ο ερασιτέχνης ορνιθολόγος, ο οποίος καταγράφει τις εικόνες, ο Κρίστιαν Κούπερ συνεχίζει να τη βιντεοσκοπεί, εκείνη τηλεφωνεί στην αστυνομία.

«Ένας Αφροαμερικανός με απειλεί, εμένα και τον σκύλο μου, στείλτε αμέσως αστυνομικούς», φωνάζει στο τηλέφωνο.

Αφού αναρτήθηκε χθες στο Twitter από την αδελφή του Κούπερ, το βίντεο έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια προβολές, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλούν την Έιμι Κούπερ «Karen», το προσωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με λευκές γυναίκες, που καταγγέλλουν δήθεν παραβάσεις από μαύρους.

Το βίντεο δείχνει «ξεκάθαρο ρατσισμό», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Αυτού του είδους το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη μας».

Έχοντας τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την αποκάλυψη των γεγονότων, από την επενδυτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, η Έιμι Κούπερ είπε στο CNN πως θέλει «να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, μπροστά σε όλον τον κόσμο».

«Δεν είμαι ρατσίστρια», διαβεβαιώνει, προσθέτοντας πως η «ζωή της έχει καταστραφεί». «Νομίζω ότι απλά φοβήθηκα», συμπληρώνει.

Ο Κρίστιαν Κούπερ εξήγησε από την πλευρά του ότι ήθελε να «καταδείξει» αυτού του είδους τα περιστατικά. «Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου οι μαύροι αντιμετωπίζονται ως στόχοι, όπως συνέβη με τον Άμαντ Άρμπερι», είπε στο CNN.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ ανακοίνωση της οικογένειας του Γιώργου Παπαδάκη για την ημέρα και την ώρα της κηδείας τουΧθες 17:58 | Ειδήσεις

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Παπαδάκη. Η επιθυμία της οικογένειας.

Μητσοτάκης για Θεοφάνια: Με ενότητα και σχέδιο, τα καλύτερα είναι μπροστά μαςΣήμερα 11:09 | Ειδήσεις

"Η Ελλάδα προχωρά βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών της, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την άμυνά της και προσαρμόζει την πολιτική της", αναφέρει ο πρωθυπουργός

“PinkPanthers”: Σύλληψη 2 μελών της εγκληματικής οργάνωσης στο εξωτερικό (βίντεο)Σήμερα 11:20 | Ειδήσεις

Πρόκειται για την οργάνωση που έκανε τη μεγάλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο σε ξενοδοχείο στην Χαλκιδική.

Καρυστιανού: Το νέο κόμμα οργανώνεται πολύ γρήγοραΣήμερα 06:34 | Ειδήσεις

« Έρχονται απίστευτα βιογραφικά με κόσμο που θέλει να βοηθήσει στο εγχείρημα από αγάπη για την πατρίδα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“PinkPanthers”: Σύλληψη 2 μελών της εγκληματικής οργάνωσης στο εξωτερικό (βίντεο)11:35Μητσοτάκης για Θεοφάνια: Με ενότητα και σχέδιο, τα καλύτερα είναι μπροστά μας11:21Τροχαίο δυστύχημα στην Αμαλιάδα11:07Μεξικό: Η Αμερική δεν ανήκει σε κανένα δόγμα και σε καμία υπερδύναμη10:53Πάτρα: Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 3 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία 30χρονου σε νυχτερινό κέντρο10:39Κραν Μοντανά – Αλίκη Καλλέργη: Η οικογένειά της έδωσε το όνομά της σε ένα αστέρι10:26Αιχμάλωτος πολέμου δηλώνει ο Νικολάς Μαδούρο: "Είμαι αθώος"10:12Κύπελλο Ελλάδας: Τέσσερα “εισιτήρια” αναζητούν... κατόχους09:58Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας09:44Βορίδης για Παπαδάκη: Είχε ένα μοναδικό κι αυθεντικό ταλέντο09:30Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων09:16Κωνσταντοπούλου για Παπαδάκη: Είμαι βαθιά συγκλονισμένη και πολύ στεναχωρημένη09:02Νέος Κόσμος: Φωτιά σε διαμέρισμα - Λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις η ιδιοκτήτρια08:48Βενεζουέλα – Ματσάδο: Δεν έχω μιλήσει με τον Τραμπ από τον Οκτώβριο08:34Πάνω από 40.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. κατά την εορταστική περίοδο 08:20Άγια Θεοφάνια: Πότε καθιερώθηκε ο εορτασμός τους08:06Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση σε Γαλλία-Βρετανία-Ολλανδία07:52Θεοφάνια: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς07:38Θεσσαλονίκη: Εξαπατήθηκε 98χρονος - Άγνωστοι του πήραν λίρες αξίας 330.000 ευρώ07:24Θεοφάνια ή Θεοφάνεια: Ποια είναι η ορθή γραφή της λέξης;07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο