LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2020 10:21

Ζαχαράκη: υπάρχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά από τη διακοπή των μαθημάτων

Για πότε προσδιόρισε την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς η υφυπουργός Παιδείας. Τι είπε για την κάλυψη της διδακτικής ύλης.

σχολείο - Λύκειο - προαύλιο

Στους λόγους που υπαγορεύουν την επιστροφή των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία αναφέρθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας τις ψυχολογικές επιπτώσεις από τη διακοπή της μαθησιακής διαδικασίας, την ανάγκη επανασύνδεσης με τη σχολική πραγματικότητα, αλλά και την κάλυψη της διδακτικής ύλης στο μέτρο του δυνατού.

“Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, δεν μπορείς να υποτιμήσεις ποτέ την επαφή με την μαθησιακή διαδικασία, έστω και τις λίγες ώρες που θα περάσει με τη δασκάλα και το δάσκαλο” το παιδί, υποστήριξε η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στο «Θέμα 104,6», μολονότι η ίδια υπενθύμισε πως “το μαθησιακό κομμάτι προσπαθήσαμε να το συνεχίσουμε μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης”.

Από πλευράς της, η Υφυπουργός χαρακτήρισε αυτονόητη την υποχρέωση του κράτους τα παιδιά να επανέλθουν στο σχολείο, αν και επισήμανε πως “εγώ δεν σας λέω ότι μπορούν να καλύψουν το σύνολο της ύλης που χάθηκε, αλλά έχουμε στείλει ήδη οδηγίες στα σχολεία οι δάσκαλοι να ασχοληθούν με τις κυριότερες ενότητες της ύλης”.

Η ίδια εκτίμησε ακόμη πως “θα βγούμε κερδισμένοι” αν εμπεδώσουν τα παιδιά τους κανόνες υγιεινής της νέας κανονικότητας στα σχολεία, για όσα παιδιά επιστρέψουν στις τάξεις από τη Δευτέρα.

Από τα έως τώρα δεδομένα, “στα Γυμνάσια πάνω από 65% σε όλη την Ελλάδα” των μαθητών έχει επιστρέψει στα θρανία και “λίγο κάτω από 50%” στις τάξεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας. “Έστω και λίγα παιδιά να πάνε στο σχολείο για να λύσουν απορία που δεν μπορούσαν λόγω τηλεκπαίδευσης είναι θέμα ισότητας ευκαιριών” εξήγησε η κ. Ζαχαράκη και προσδιόρισε την εκκίνηση του νέου σχολικού έτους στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Έχασε τη μάχη με τη ζωή το κοριτσάκι που “βούλιαξε” στην πισίνα11:32Συνελήφθη 28χρονος στην προσπάθεια του να εισάγει ναρκωτικές ουσίες μέσω της αεροπορικής οδού11:18Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη11:04Δολοφονία Κύπριου επιχειρηματία: Συνελήφθησαν δύο 28χρονοι οι οποίοι οδηγούνται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης10:50Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Διχασμός για την άφιξή της στην Αθήνα - Όλες οι λεπτομέρειες10:36Αιματηρή επίθεση στο Μοσχάτο - 40χρονος μαχαιρωμένος στη μέση του δρόμου10:22Φονικός κυκλώνας Μελίσα: Στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους10:08Τρίτη άφιξη μεταναστών ανατολικά της Γαύδου, μέσα σε λίγες ώρες09:54Ηράκλειο: Έξι συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του Μάκη Βορίδη09:40Ηράκλειο: Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού09:26Καλημέρα Ελλάδα - Επίθεση Μοσχάτο: Συγκλονίζει ο πατέρας του 13χρονου: Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το παιδί, δε ζήτησε κανείς συγγνώμη09:12ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η πληρωμή επιδομάτων για πάνω από 600.000 δικαιούχους08:58Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Ακραίες οι απαιτήσεις της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία08:44Τροχαίο στα Χανιά: Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε τοίχο08:30Καλημέρα Ελλάδα - Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, για την παρατήρηση στον καθηγητή: Στην εκκλησία ανεχόμαστε μια κατάσταση τραγική08:16Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη, ενώ επιχειρούσε να αποβιβαστεί08:02Θεσσαλονίκη: Ανατροπή ΙΧ στη μέση του δρόμου (βίντεο)07:48ΗΠΑ - Αναστάτωση σε πτήση: Απότομη πτώση ύψους, τραυματίες και αναγκαστική προσγείωση07:34Αλμυρός: Πατέρας κρατούσε ανάποδα το 6χρονο παιδί του και επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του07:20Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο