LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2020 12:28

Κορονοϊός - Βέλγιο: δεν θα επιβληθεί lockdown αν υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων

Το Βέλγιο που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, μετράει μέχρι τώρα 9.280 νεκρούς από την πανδημία.

Βέλγιο - ουρές - κόσμος

Το Βέλγιο δεν θα επιστρέψει στα αυστηρά μέτρα του lockdown που επιβλήθηκαν επί δίμηνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, εάν υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων της COVID-19, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στα μέσα του Μαρτίου στο Βέλγιο, με πληθυσμό 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Μόνο τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και τα φαρμακεία παρέμειναν ανοικτά, ενώ από τον Μάιο άρχισαν να αίρονται οι περιορισμοί.

«Το πρώτο lockdown αντιμετώπισε την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Υπήρχαν ειδικές συνθήκες, αλλά δεν είχαμε ποτέ τις συνθήκες της Ιταλίας ή της Ισπανίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντε Κρεμ στο δίκτυο VTM, εξηγώντας ότι τα αυστηρά μέτρα ελήφθησαν ώστε να μην χρειασθεί τα βελγικά νοσοκομεία να αρνηθούν την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

«Εάν υπάρξει δεύτερο κύμα, τότε θεωρώ ότι θα βρεθούμε σε μία διαφορετικά κατάσταση, δηλαδή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε την επιστροφή στην λήψη σκληρών μέτρων».

Το Βέλγιο, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι μία από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Ευρώπης, με 57.092 κρούσματα της COVID-19 και 9.280 θανάτους. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι κορυφώθηκαν στις αρχές του Απριλίου και στην συνέχεια ακολουθούν καθοδική πορεία.

Η κυβέρνηση του Βελγίου θα συνεδριάσει μαζί με τις τοπικές αρχές και οικονομικούς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες στις 3 Ιουνίου για να συζητηθεί η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με το άνοιγμα των χώρων εστίασης και την επανάληψη των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο