LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2020 11:56

ΚΙΝΑΛ: η ΝΔ απεργάζεται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Σφοδρή επίθεση του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση και τον Θεοδωρικάκο, με αντικείμενο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις προσλήψεις συμβασιούχων.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος υποστηρίζει ότι η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση, λόγω κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρά τις διαψεύσεις κορυφαίων υπουργών ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας τού Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη «διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα».

 «Γιατί επέλεξε το υπουργείο του κ. Θεοδωρικάκου τη συγκεκριμένη στιγμή να αναθεωρήσει το μισθολόγιο; Ή μήπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. υπουργός ότι η αναθεώρηση την οποία θα κάνει δεν θα αφορά μειώσεις, αλλά αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;», επισημαίνει ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.

 Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει, ακόμα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσλάβει συμβασιούχους με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης (βλ. προκήρυξη σε ΦΕΚ 1177/τεύχος Β, 2020). «Είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, κι άρα η ΝΔ πιστεύει ότι αξίζει (ψηφοθηρικά) να επενδύσει δημόσιο χρήμα στο να δημιουργήσει στρατιές εργαζομένων οι οποίοι θα προσδοκούν σε ένα νέο διάταγμα Παυλόπουλου που θα τους μονιμοποιήσει», σημειώνει και καταλήγει, «οποιαδήποτε ενέργεια μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, σε ένα Δημόσιο που κράτησε τη χώρα όρθια την περίοδο του εγκλεισμού μας, θα μας βρει απέναντι».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα07:51Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)07:38Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί07:24Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο