LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2020 09:22

GP Μονακό: οικονομική καταστροφή από τη ματαίωση του

«Ίλιγγο» προκαλούν τα νούμερα που αφορούν στις οικονομικές απώλειες από την ακύρωση του πιο φημισμένου τουρνουά της F1.

Μονακό - GP - F1

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η απώλεια από την ακύρωση του μυθικού Grand Prix του Μονακό, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί χθες, αλλά ματαιώθηκε εξ΄ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το GP του Μονακό, ένα από τα πιο διάσημα γεγονότα στη Formula 1, αποτελούν μαζί με τον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans και το Indy 500, το «Triple Crown» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα, «La Gazzetta dello Sport», επικαλούμενη στοιχεία που παρουσίασε μια μελέτη του Ινστιτούτου Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών του Μονακό, το 70% της ζημίας -70 εκατομμύρια ευρώ- αντιστοιχεί στις δαπάνες που θα πραγματοποιούσε το κοινό το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των προκριματικών και του αγώνα. Επιπλέον, 18 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούσαν στο ποσό που θα λάμβαναν ξενοδοχεία και εστιατόρια στην περιοχή, το Μονακό και την Νίκαια. Επίσης, 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε μεταφορές και αγορές αναμνηστικών.

Η ματαίωση του Grand Prix του Μονακό έγινε στις 20 Μαρτίου μετά από μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της ομάδας, της FIA και της Φόρμουλα 1.

Η Automobile Club of Monaco εκτιμάται ότι δαπανά περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για προετοιμασίες, μάρκετινγκ και δράσεις για τον αγώνα.

Να σημειωθεί, ότι ακόμη, δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 2020, με την ημερομηνία της 5ης Ιουλίου να παραμένει ανοιχτή. Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, προβλέπονται 15 έως 18 αγώνες για το 2020.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο