LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2020 15:25

“Δράκος του Κάβου”: η περιπετειώδης σύλληψη και ο τραυματισμός του

Τι βρέθηκε στην σκηνή του. Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η πτώση του στη χαράδρα και ο απεγκλωβισμός του.

σκηνή του δράκου της Κέρκυρας - ευρύματα

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου, αποκαλούμενου ως «δράκου της Κέρκυρας», που αναζητούνταν από τις αστυνομικές αρχές για την απαγωγή και το βιασμό 34χρονης αλλοδαπής, μίλησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλοδαπή για την οποία είχε δηλωθεί, από τον σύντροφο της, η εξαφάνιση της και εντοπίστηκε από περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή, κατήγγειλε ότι ο δράστης το βράδυ της Τρίτης την έπεισε με παραπλανητικό τρόπο να τον ακολουθήσει σε δασική περιοχή της Λευκίμμης, όπου στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού την βίασε κατ΄ επανάληψη εξαναγκάζοντας την επιπλέον και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως «για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική του στήλη. Άμεσα διατάχθηκε ο χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το εν λόγο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία. Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται».

«Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν από του αστυνομικούς μεταξύ άλλων, οπλισμένο κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, δύο φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμός διαβίωσης στην ύπαιθρο».

σκηνή του δράκου της Κέρκυρας - ευρύματα

Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε τσαντάκι μέσης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη:

  • κυνηγητικό μονόκαννο όπλο, οπλισμένο έτοιμο για χρήση, με φυσίγγιο στη θαλάμη
  • ένα (1) ακόμα κυνηγητικό φυσίγγιο
  • δύο (2) μαχαίρια με ξύλινη λαβή και δύο σουγιάδες μήκους λάμας από 15 έως 20 εκ.
  • τέσσερις (4) συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ( PowerBank )
  • δύο (2) κατσαβίδια
  • φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός
  • ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών
  • τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
  • μικρό χρηματικό ποσό
  • σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος ( Sleeping Bag )
  • ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

σκηνή του δράκου της Κέρκυρας - ευρύματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, οι προθέσεις των αγροτών, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι να μεταβούν στον κόμβο αεροδρομίου.

Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμεΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

«Οκτώ χρόνια από το δράμα στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι που ακολούθησε, οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί».

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο 37χρονος, στην μάνδρα του οποίου βρέθηκαν τα ΙΧ, συνελήφθη, ενώ είναι επίσης γνωστός τις Αρχές, καθώς, όταν ήταν ανήλικος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 11χρονο και τον εγκατέλειψε12:44Champions League - Ολυμπιακός: Στην Αστάνα για το "διπλό"12:30Χολαργός: Προκλητική απάντηση στα social από τον νεαρό που επιτέθηκε στον 14χρονο12:16Άγριος ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες12:02Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρες11:48Συνολικά 67 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2025 - Σχεδόν οι μισοί στη Γάζα11:34Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε είσοδο πολυκατοικίας11:20Καματερό: Βίντεο ντοκουμέντο με 48χρονο που κυνήγαγε μαθήτριες κρατώντας μαχαίρι11:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο