LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2020 15:16

Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Δευτέρα

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Δευτέρα, αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, από το μεσημέρι αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί, με την ίδια ένταση, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια, πυκνότερες το βράδυ, εβνώ στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια, θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα κεντρικά και νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.?

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο