LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2020 09:00 | Ανανέωση: 24 Μαΐου 2020 09:03

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: βασικός στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας (βίντεο)

Τι λέει για την ρύθμιση που αφορά τα καταστήματα εστίασης, την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και τις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.

Τουρισμός - Οικονομία - Αγορά εργασίας - Εστίαση

«Είναι μια πολύ χρήσιμη ρύθμιση η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την Δευτέρα, οπότε ανοίγει η εστίαση. Βασικός στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», αναφερόμενος στην ρύθμιση για δωρεάν διάθεση επιπλέον δημόσιου χώρου για τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις ή εναλλακτικά την μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις εστίασης έως και 50%», σημειώνοντας ότι έτσι δίνεται η ευχέρεια αναπλήρωσης τζίρου που θα μειωθεί λόγω των μέτρων περιορισμού.

Όπως είπε ο Υπ. Εσωτερικών, «η Κυβέρνηση πήρε κι άλλα μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Τα καταφέραμε με αλληλεγγύη στον υγειονομικό τομέα, μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε και τώρα».

«Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών και πιο αποτελεσματικό το Κράτος. Το πλέγμα των αλλαγών το επεξεργάζεται επιτροπή υπό τον κ. Ξενοφών Κοντιάδη. χωρίς ακόμη να υπάρχει τελικό πόρισμα», τόνισε ο Υπ. Εσωτερικών, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν μεταξύ άλλων σχολεία και δομές υγείας

Θεοδωρικάκος - Πρωινοί Τύποι

«Οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, μέσα σε αυτήν την κρίση, λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφού τα καταφέραμε στην κρίση, δεν βλέπω γιατί να μην τα καταφέρουμε αργότερα. Έχει γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων, με προώθηση της ανακύκλωσης», σχολίασε ο Υπ. Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτημα για τις υπηρεσίες καθαριότητας.   

«Η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία συμπαρασύρει και τους παιδικούς σταθμούς. Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική γνώμη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, εάν αυτό γίνει, θα σημάνει και την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο