LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2020 17:30

Ιεροσόλυμα: Ανοίγει ξανά ο Ναός της Αναστάσεως

Μετά από δυο μήνες  ο Ναός της Αναστάσεως ανοίγει και πάλι τις πύλες του, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Ιεροσόλυμα - Άγιο Φως

Αφού παρέμεινε κλειστός για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, ο Ναός της Αναστάσεως θα ξανανοίξει από αύριο Κυριακή τις πύλες του, ανακοίνωσαν σήμερα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων που τον διαχειρίζονται.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας Covid-19, η βασιλική θα δέχεται αρχικά μόνο 50 επισκέπτες κάθε φορά, υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν πυρετό, ούτε άλλα συμπτώματα. Επισκέπτες και προσκυνητές θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, ενώ συνιστάται να αποφεύγουν κάθε λατρευτική εκδήλωση που μπορεί να ενέχει σωματική επαφή, όπως να μην αγγίζουν τις εικόνες, τα άμφια και τους εργαζόμενους στον ναό.  

Ο Πανάγιος Τάφος έκλεισε στις 25 Μαρτίου, λίγο πριν από το Πάσχα, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων που ελήφθησαν στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 16.600 μολύνσεις από τον ιό και από τους ασθενείς αυτούς οι 279 πέθαναν. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα κρούσματα επισήμως ανέρχονται σε 368 και οι νεκροί στους 2.  

Οι ισραηλινές αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα που είχαν λάβει για να ανακόψουν την επιδημία και οι χώροι λατρείας επιτράπηκε να επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη, αλλά με περιορισμένη πρόσβαση για τους πιστούς. Η Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ θα ξανανοίξει μετά το Αΐντ αλ Φιτρ, τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή για το τέλος του Ραμαζανιού, αύριο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλαΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο