LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2020 16:59

Κορονοϊός: Ανοίγουν ΚΔΑΠ και Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Οι ημερομηνίες, τα μέτρα και οι όροι επαναλειτουργίας, όπως περιγράφονται σε εγκύκλιο της Δόμνας Μιχαηλίδου.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Επιτρέπεται, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, η επαναλειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Δ.Η.Φ.), καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π./Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, για λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης του ιού covid-19 σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο της κ. Μιχαηλίδου, περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν, κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμοξιολόγων, εστιάζουν σε θέματα που αφορούν στη συμμετοχή και μεταφορά ωφελουμένων, στην προσέλευση και οργάνωση των προγραμμάτων και στα μέτρα υγιεινής και προστασίας, που θα πρέπει να τηρούνται. Δομές που θα επαναλειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα, θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και του προσωπικού τους, βάσει των χαρακτηριστικών τους, ώστε να τηρούνται τα κριτήρια, που ορίζει το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος ορίζει, μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής προσέλευση των ωφελουμένων στις δομές, μείωση της διάρκειας του ημερήσιου ωραρίου και δημιουργία μικρότερων τμημάτων, καθώς και τον περιορισμό των παρόντων ωφελουμένων στο 50% της δυναμικότητας των δομών, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να επιτευχθεί η εκ περιτροπής χρήση των χώρων.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών αυτών, η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Με γνώμονα τα πορίσματα και με προσεκτικό σχεδιασμό, καταφέραμε να θωρακίσουμε τις δομές που εξυπηρετούν ευάλωτους συμπολίτες μας. Κατά συνέπεια, μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μηδενικούς θανάτους σε δημόσιες προνοιακές δομές. Έχοντας πετύχει τον πρωταρχικό μας αυτό στόχο και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, προχωράμε στο άνοιγμα προνοιακών δομών, που υποστηρίζουν παιδιά, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορυφώνεται το κύμα καύσωνα: Σήμερα η πιο "καυτή" ημέρα με υψηλές θερμοκρασίεςΣήμερα 09:01 | Ειδήσεις

Στο "κόκκινο" βρίσκεται ο υδράργυρος στη χώρα, με τον καύσωνα να κορυφώνεται σήμερα και αύριο, καθώς από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά και θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Βουλή: Ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρωθυπουργό (εικόνες)Σήμερα 12:03 | Ειδήσεις

Αμέσως, ενημερώθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.Επι τόπου επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και τέσσερα οχήματα.

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα η 25χρονη για τις δολοφονίες των τριών παιδιώνΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση και συνελήφθη χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας και οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τους πολίτεςΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιοι οι τρόποι προστασίας από τον καύσωνα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νόρμαν Τέμπιτ: Έφυγε σε ηλικία 94 ετών ο Βρετανός πολιτικός13:19Στο Λονδίνο ο Μακρόν: Τι είναι η συμφωνία "1 προς 1" για το μεταναστευτικό13:00Ηράκλειο: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρωμα έξω από μπαρ12:43Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τρίτη (χάρτης)12:24Λάρισα: Τέσσερα χρόνια φυλακή σε καρδιοχειρουργό για “φακελάκι”12:08Βουλή: Ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρωθυπουργό (εικόνες)11:50Εμπρηστικές επιθέσεις σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο – Τα κίνητρα που εξετάζονται11:32Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Τρόποι προστασίας από τον καύσωνα11:13Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία10:54Ταύρος: Νεκρός μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε κολώνα στην Πειραιώς10:38Θάσος: Νεκρός εντοπίστηκε 64χρονος Ιταλός τουρίστας10:18Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης λόγω ζέστης09:59Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας και οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τους πολίτες09:42Επίδομα αδείας 2025: Οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό νομοσχέδιο 09:23Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα: Σήμερα η πιο "καυτή" ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες09:07Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα η 25χρονη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών08:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου08:32Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη08:15Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα πρώτου προς δευτέρου βαθμού κι οστικό οίδημα ο Φικάι23:59Σέρρες: Οριοθετημένη η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Λαγκάδι23:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο