LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2020 09:13

Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1: ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ και τον Ιούνιο (βίντεο)

Πως θα αποζημιωθούν από την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%.

Σταϊκούρας - Πρωινοί Τύποι

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι» και σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι 8 δις ευρώ κι όχι 24 δις όπως λέει το ΥΠΟΙΚ, επεσήμανε ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για 20 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίζει αυτά που ανακοινώθηκαν τελευταία ύψους 3 δις και κατά συνέπεια είναι προφανές ποιος λέει την αλήθεια.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες. Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμεναι σε αυτές αναλογικά.

Κατά συνέπεια το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για το Μάιο όσο και για τον Ιούνιο και σε περίπτωση που επιστρέψουν στην εργασία τους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε θα το λάβουν αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για μέρος της σεζόν.

Σε ότι αφορά το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι στην εστίαση το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο κι επίσης το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε άλλους κλάδους.

Ο Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι τις επόμενες μέρες με ΠΝΠ θα ξεκαθαριστεί πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ενοικίων που πήραν μειωμένο ενοίκιο. Αυτό θα γίνει κυρίως με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι μέσα από τα μέτρα που ανακοίνωσε δρομολογεί μειώσεις μισθών σε ποσοστό 20% για μερίδα εργαζομένων, απάντησε ότι η κυβέρνηση, στο δίλλημα επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας, επέλεξε το δεύτερο. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν απολύσεις, είπε ο κ. Σταικούρας και ευχής έργον να μην υπάρξουν και μειώσεις εισοδημάτων, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε η κάλυψη του εισοδήματος για τους εργαζόμενους που θα πληγούν θα είναι σε ποσοστό 84% και άνω.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη ΒουδαπέστηΧθες 20:51 | Ειδήσεις

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο ΒελιγράδιΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αν και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στην 4η περίοδο, με ένα σερί πόντων και καλές άμυνες στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι. 

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετώνΧθες 23:22 | Ειδήσεις

Η Επιτροπή για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία Καταναλωτών του ΕK αποφάσισε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία και η ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση σε μια από τις επόμενες Ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου.

Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΧθες 21:44 | Ειδήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλύψεις", φίλος του θύματος έκανε λόγο για κόντρα του 68χρονου με τον ανιψιό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο Βελιγράδι23:59Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετών 23:43Ρωσία: Προειδοποίηση προς ΗΠΑ για ενδεχόμενη παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία23:25Παναθηναϊκός: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τον Ράφα Μπενίτεθ 23:10Πιερρακάκης: "Η Ελλάδα επέστρεψε με αυτοπεποίθηση, μεταρρυθμίσεις και ανοιχτή οικονομία"22:55Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (εικόνες)22:39Πρέβεζα: Έκρηξη από γκαζάκι μέσα σε σπίτι - Στο νοσοκομείο ο ένοικος22:24Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε σούπερμαρκετ: Οι καταναλωτές δεν βρίσκουν τα προϊόντα μειωμένων τιμών22:10Ελλάδα στον ΟΗΕ: Η Ευρώπη βιώνει τη σοβαρότερη σύγκρουση της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο21:56Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ21:42Η Κίνα ζητάει εμπορική συνεργασία και ειλικρίνια από τις ΗΠΑ21:28Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας21:14Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη20:58Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 202620:44Κρήτη: Τουρίστας γλίστρησε και έπεσε από βράχια την ώρα που έκανε βόλτα με την γυναίκα του (εικόνες)20:30Θεσσαλονίκη: Ξυλοκιβώτιο έπεσε και τραυμάτισε εργάτη20:16Μητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"20:02Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο19:48Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο