LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2020 16:19

Πανεπιστήμια: Οι τελικές ρυθμίσεις για εξεταστική, εργαστήρια και πρακτική

Ο Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση πως θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα τόσο το εξάμηνο όσο και η διεξαγωγή της εξεταστικής.

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ανακοινώθηκαν οι τελικές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του εξαμήνου και την εξεταστική στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το τρέχον εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 ανακοινώθηκαν με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη. Η σχετική απόφαση ρυθμίζει ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων, την πρακτική άσκηση των φοιτητών και τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε σχέση με τον χρόνο που θα γίνουν αυτές, αλλά και των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι τα ΑΕΙ μπορούν κατά την κρίση τους να παρατείνουν εκτάκτως τη διάρκεια του εξαμήνου για περισσότερο από δύο εβδομάδες, υπερβαίνοντας το χρονικό περιορισμό που ίσχυε μέχρι τώρα. Η διεξαγωγή κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων δύναται να διενεργηθεί κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου ή και να επεκταθεί στις ημέρες του σαββατοκύριακου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σχετικά με την εξεταστική, η υπουργική απόφαση αποσαφηνίζει τον τρόπο και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι διδάσκοντες προκειμένου να αξιολογήσουν τους φοιτητές τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι γραπτές εργασίες και ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις, η γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία των φοιτητών και η γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης. Τέλος, σχετικά με την πρακτική άσκηση, δίνονται σαφείς οδηγίες, βάσει των οποίων τα ιδρύματα μπορούν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για την ολοκλήρωσή της.

Ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι τα πανεπιστήμια θα φέρουν σε πέρας με επιτυχία τόσο την ολοκλήρωση του εξαμήνου, όσο και τη διεξαγωγή της εξεταστικής, δηλώνοντας σχετικά ότι «η δυνατότητα ευελιξίας που προβλέπεται για τα πανεπιστήμια δεν απορρέει μόνο από τη λειτουργία του αυτοδιοίκητου, αλλά και από την υπεύθυνη και αποτελεσματική στάση που έχει επιδείξει η ακαδημαϊκή κοινότητα σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία». Παράλληλα, τόνισε ότι: «η διεξαγωγή της εξεταστικής με εξ αποστάσεως μεθόδους απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και περιγραφή  ισχυρών ασφαλιστικών δικλίδων από μέρους των ΑΕΙ, τόσο για τη διασφάλιση του  αδιάβλητου και της εγκυρότητας της εξέτασης, όσο και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαία: Εννέα συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - Καταγράφηκαν 119 παραβάσεις (βίντεο)22:28Το επίσημο πρόγραμμα της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις επόμενες ημέρες 22:13Πάτρα: Επίθεση 15 ατόμων σε δύο 16χρονους – Τους τραυμάτισαν στο πρόσωπο με κλειδιά21:59Λάρισα: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες (εικόνες)21:45Εκτέλεση 42χρονου στην Αράχωβα: Βίντεο ντοκουμέντο με το φλεγόμενο όχημα των δραστών21:31Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Κρήτη21:17Ευλογιά: Δραματική έκκληση κτηνοτρόφων για εμβολιασμούς21:03ΠΑΕ Βόλος: Έχουμε υποβάλλει μήνυση κατά του Σούντγκρεν - Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται20:49ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6% στις υιοθεσίες στη χώρα20:35Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα20:22Βορίζια: Για αντίποινα και χειροβομβίδες απειλούν την οικογένεια της 56χρονης που κηδεύεται αύριο20:07Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:53Εύβοια: Ακαριαίο θάνατο βρήκε αγριογούρουνο μετά από τροχαίο με ΙΧ19:39Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής19:25Ρονάλντο: Ο Μέσι δεν είναι καλύτερος από εμένα 19:11Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης στις Μοίρες μετά το μακελειό στα Βορίζια18:57Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού18:43Γιαντ Βασέμ: Ταυτοποιήθηκαν 5 από τα 6 εκατομμύρια Εβραίοι που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα18:29Βρετανία: Τέσσερις τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου 18:15Βορίζια - "Αποκαλύψεις": Ξεσπά η μητέρα της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στο αιματοκύλισμα18:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο