LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2020 09:51 | Ανανέωση: 21 Μαΐου 2020 09:58

Ξενοδόχοι: Θετικά τα μέτρα για τον Τουρισμό

Η πρώτη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τουρισμός - Ελλάδα

Θετικά κρίνει κατ' αρχήν o κλάδος των ξενοδοχείων τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό (π.χ. μείωση ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές - επισιτισμό, πρόσθετα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για επιχειρήσεις, στήριξη της απασχόλησης), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως υγειονομικά πρωτόκολλα, κατάργηση φόρου διαμονής, μείωση ΦΠΑ στη διαμονή στο 6%.

«Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να περιορίσουμε την ύφεση και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα στον τουρισμό», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των πτήσεων από 1/7, σημείωσε ότι «είναι μεγάλος ο προβληματισμός για το από ποιες τελικά χώρες θα υποδεχθούμε τουρίστες εφέτος».

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός σχολίασε τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου. 

Αναλυτικά είπε:  

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας. 

Αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες. Πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. 

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί. Όμως, ακριβώς σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος. 

Το ΞΕΕ, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με την ακλόνητη πίστη πως ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία είναι εθνικός πυλώνας ανάπτυξης, με οφέλη ευημερίας για την οικονομία και την κοινωνία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο τηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Η 55χρονη βγήκε έξω από το αυτοκίνητο της όταν ένιωσε αδιαθεσία, αλλά μέχρι να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχε καταλήξει

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο