LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2020 08:30 | Ανανέωση: 21 Μαΐου 2020 08:45

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν (βίντεο)

Μείωση ΦΠΑ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών ανακοίνωσε. Τι είπε για τον τουρισμό και το ενδεχόμενο νέου μνημονίου.

Σκυλακάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία και τις μειώσεις φόρων μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σημείωσε ότι είναι δεδομένη η πρόσθετη ανεργία και η ύφεση.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο. “Δεν μιλάμε για μνημόνιο. Από τον επόμενο χρόνο θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Αυτή είναι η βάση της συμφωνίας που γίνεται” είπε χαρακτηριστικά.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι, προκειμένου οι ίδιοι να μην αισθάνονται απροστάτευτοι, η κυβέρνηση θα αναλάβει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν. “Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3” είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της  προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

Για την ανεργία είπε ότι η ύφεση προκαλεί αμφιβολία για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας και πολλές επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα μπορούν να απασχολούν στο μέλλον όλους τους εργαζόμενους. “Εμείς προσπαθούμε, επειδή θεωρούμε ότι η κρίση είναι προσωρινή, να παραμείνουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία” σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για τα ποσοστά τουριστών που θα ικανοποιήσουν την κυβέρνηση φέτος, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι “θα είμαστε καλά εάν περάσουμε το 40% τον Ιούλιο και Αύγουστο”.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων στον άξονα Λαμίας-Αθήνας17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Γενικό 48ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα προτείνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας16:38Στρυμόνας: Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιεί η ΕΚΣΕΔ για τον εντοπισμό ψαράδων που αγνοούταν 16:24Βερολίνο: Ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας16:10Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα15:56Εντοπίστηκε σορός άνδρα στις Σέρρες15:42Πύργος: Συνελήφθη ανήλικος διακινητής15:28Θεσσαλονίκη: Σε απεργία οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών15:14Βενεζουέλα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά Μαδούρο και της συζύγου του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης15:00Περού: Δύο μουσικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια συναυλίας14:46Σοκαριστικό περιστατικό στην Αιτωλοακαρνανία: Τον καταδίωκαν με όχημα και πυροβολούσαν εναντίον του14:32ΕΟΔΥ: Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία14:18ΕΕ - Βενεζουέλα: Εκκλήσεις για σεβασμό του διεθνούς δικαίου14:04O ANT1 στην Ελβετία - Οι εξελίξεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά13:50Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις από την αστυνομία13:36Βενεζουέλα: Οι διαταγές του Μαδούρο προς τον στρατό παραμένουν σε ισχύ13:22Ο Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, δηλώνει Αμερικανός γερουσιαστής13:08Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται το πρόγραμμα των δρομολογίων του μετρό12:54Άγιοι Ανάργυροι: Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα οικίας στην οποία είχε εισβάλει και συνελήφθη12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο