LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Μαΐου 2020 17:46 | Ανανέωση: 19 Μαΐου 2020 17:55

Τσίπρας: Η υπόθεση Novartis το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “χυδαίο αντιπερισπασμό” και “προειλημμένη απόφαση” της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τσίπρας - Βουλή

Για προσπάθεια να “κατασκευάσει” κατηγορητήριο, αφού “δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού, δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε, υποτίθεται, σκευωρία”, κατηγόρησε τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “χυδαίο αντιπερισπασμό” και “προειλημμένη απόφαση” της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σχολιάζοντας: "Αφού έχετε βρει κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Θα το διευρύνετε, σε μια πρωτοφανή διαδικασία διεύρυνσης, και θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα". Τόνισε πως “από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis”.  

Είπε ότι μετά την απουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2019 για τη σύσταση προανακριτικής, σήμερα επαναλαμβάνεται η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων. “Τι θέλει να μας πει με την απουσία του; Δεν αποφασίζει αυτός; Δεν κινεί τα νήματα αυτός για τη στάση της ομάδας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην επιτροπή; Ερήμην του εξελίσσεται η διαδικασία; Ή μήπως θέλει να μας πει ότι τα νήματα τα κινεί ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του; Τι από τα δύο θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης;”. "Καταλαβαίνουμε γιατί απουσίαζε και τότε και σήμερα", είπε, προσθέτοντας ότι του είναι δύσκολο του κ. Μητσοτάκη να έρχεται και να δηλώνει “πολιτική υποταγή στους σχεδιασμούς της ακραίας συνιστώσας του κόμματός του”. Εκτίμησε ότι δεν θα είναι ούτε στο μέλλον εδώ για να μιλήσει, “όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο", και πρόσθεσε ότι “δεν ξέρω αν είναι τελικά ή όχι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, αλλά είναι επιβεβαιωμένα το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως του ελληνικού κράτους".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδεςΣήμερα 06:03 | Ειδήσεις

Προγραμματίζεται νέα συνάντηση του κ. Τραμπ με τον κ. Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες μέσα στον Ιανουάριο, είπε από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου08:32Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοι08:18Τουρκία: Φερόμενοι ως τζιχαντιστές τραυμάτισαν 7 αστυνομικούς08:04Σάμος: Νεκρός ο ένας εκ των τεσσάρων αγνοούμενων αλλοδαπών07:50Μακρόν: Η συμμαχία των προθύμων θα συγκεντρωθεί στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου07:36Γαλάτσι: ΙΧ και Μοτοποδήλατα πήραν φωτιά - Επέμβαση της Πυροσβεστικής 07:22Μεξικό: Εκτροχιάστηκε τρένο με 250 επιβαίνοντες - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί07:08Ολυμπιακός: Ο Σέιμπεν Λι αποχωρεί - Επιστρέφει στην Τουρκία06:54Τραμπ: Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία θα γίνει σαφής μέσα στις επόμενες εβδομάδες06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο