LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2020 15:33

Νέοι εντατικοί έλεγχοι στην εργασία από το ΣΕΠΕ

Νέοι έλεγχοι για υγεία, ασφάλεια και νομιμότητα στην εργασία σε όλη την Επικράτεια. Πόσες παραβάσεις καταγράφηκαν;

Βρούτσης - αγορά εργασίας - ΣΕΠΕ

Επανεκκίνηση των συστηματικών ελέγχων στην αγορά εργασίας σε όλα τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα αποφάσισαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την επιστροφή της αγοράς εργασίας στην κανονικότητα, η πλήρης νομιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του.

Οι εντατικοί έλεγχοι, που θα πραγματοποιηθούν κάτω από την ομπρέλα του σχεδίου «Άρτεμις», θα έχουν δύο άξονες:

  1. Την πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και
  2. Την πάταξη της αδήλωτης  εργασίας και κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς στις επιχειρήσεις που είτε τελούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας, είτε έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή προς τους επιθεωρητές να διεξαχθούν παντού οργανωμένοι έλεγχοι και ξεκαθάρισε ότι η κρίση της πανδημίας δεν αποτελεί άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές στους εργασιακούς χώρους και για καταστρατήγιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καθ’ όλη της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το ΣΕΠΕ διενέργησε χιλιάδες ελέγχους σε όλη την επικράτεια για την πρόληψη της δημόσιας υγείας στους εργασιακούς χώρους, για τον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία, αλλά και για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων εργαζομένων-εργοδοτών μέσα από το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, από 15-3-2020 μέχρι 5-5-2020 πραγματοποιήθηκαν 3.221 έλεγχοι για υγεία και ασφάλεια, 1.720 έλεγχοι για νόμιμη λειτουργία επιχειρήσεων (καταγράφηκε μία παράβαση παράνομης λειτουργίας), 692 έλεγχοι για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων (67 παραβάσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας) και 409 ελέγχους για αδήλωτη εργασία (16 παραβάσεις). Για όλες τις παραβάσεις επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα εκ του νόμου πρόστιμα.

Στη σημερινή συνάντηση πήραν μέρος ο γενικός προϊστάμενος του ΣΕΠΕ, Χαράλαμπος Βούρτσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Υγείας και Ασφάλειας, Ιωάννης Κεραμάρης, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, Ζωή Τόγκα, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, Νίκη Θεάκου.

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”Χθες 21:57 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, κάνει λόγο για υπερτιμολγήσεις έργων και ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Αγοραστού.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνιαΧθες 19:27 | Ειδήσεις

Στα λιμάνια του Κόκκινου Πύργου, της Γαύδου και των Καλών Λιμένων μεταφέρθηκαν οι συνολικά 209 αλλοδαποί.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την ΓροιλανδίαΧθες 20:32 | Ειδήσεις

«Η ΕΕ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί στενότερα με τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τους στρατηγικούς αντιπάλους από το να αποκτήσουν επιρροή στην περιοχή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:51Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55ANT1 Sports: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Κουλιεράκη20:41Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τους 20:27Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν20:13Αθήνα: Οδηγός επιχείρησε να βγάλει όπλο σε έλεγχο της Αστυνομίας19:59Πάτρα: Έκλεισε από το αγροτικό μπλόκο η Περιμετρική Οδός19:45Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο