LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2020 15:33

Νέοι εντατικοί έλεγχοι στην εργασία από το ΣΕΠΕ

Νέοι έλεγχοι για υγεία, ασφάλεια και νομιμότητα στην εργασία σε όλη την Επικράτεια. Πόσες παραβάσεις καταγράφηκαν;

Βρούτσης - αγορά εργασίας - ΣΕΠΕ

Επανεκκίνηση των συστηματικών ελέγχων στην αγορά εργασίας σε όλα τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα αποφάσισαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την επιστροφή της αγοράς εργασίας στην κανονικότητα, η πλήρης νομιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του.

Οι εντατικοί έλεγχοι, που θα πραγματοποιηθούν κάτω από την ομπρέλα του σχεδίου «Άρτεμις», θα έχουν δύο άξονες:

  1. Την πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και
  2. Την πάταξη της αδήλωτης  εργασίας και κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς στις επιχειρήσεις που είτε τελούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας, είτε έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή προς τους επιθεωρητές να διεξαχθούν παντού οργανωμένοι έλεγχοι και ξεκαθάρισε ότι η κρίση της πανδημίας δεν αποτελεί άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές στους εργασιακούς χώρους και για καταστρατήγιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καθ’ όλη της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το ΣΕΠΕ διενέργησε χιλιάδες ελέγχους σε όλη την επικράτεια για την πρόληψη της δημόσιας υγείας στους εργασιακούς χώρους, για τον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία, αλλά και για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων εργαζομένων-εργοδοτών μέσα από το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, από 15-3-2020 μέχρι 5-5-2020 πραγματοποιήθηκαν 3.221 έλεγχοι για υγεία και ασφάλεια, 1.720 έλεγχοι για νόμιμη λειτουργία επιχειρήσεων (καταγράφηκε μία παράβαση παράνομης λειτουργίας), 692 έλεγχοι για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων (67 παραβάσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας) και 409 ελέγχους για αδήλωτη εργασία (16 παραβάσεις). Για όλες τις παραβάσεις επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα εκ του νόμου πρόστιμα.

Στη σημερινή συνάντηση πήραν μέρος ο γενικός προϊστάμενος του ΣΕΠΕ, Χαράλαμπος Βούρτσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Υγείας και Ασφάλειας, Ιωάννης Κεραμάρης, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, Ζωή Τόγκα, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, Νίκη Θεάκου.

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην ΕυρώπηΣήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί εξετάζουν τη σημασία των νέων μεταλλάξεων του υποστελέχους Κ και τονίζουν την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθειαΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, υπεραμύνθηκε του σχεδίου ειρήνευσης, που ετοίμασαν οι ΗΠΑ, για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας.

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχέςΣήμερα 11:35 | Ειδήσεις

Περίπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για τους αγνοούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νιγηρία: Απαγωγές εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από καθολικό σχολείο12:08Ολυμπιακός: Στη τελική ευθεία η ανανέωση του Μεντιλίμπαρ11:53Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχές11:39Με Γιαμάλ και Ραφίνια η Μπαρτσελόνα στα εγκαίνια του «Spotify Καμπ Νου»11:25Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές ρουχισμού από καταστήματα της Αττικής11:12Χωρίς Οσμάν στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός10:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατομμύρια ευρώ10:44F1: Ο Λάντο Νόρις την pole position στο Λας Βέγκας10:30Κυρανάκης - ΟΣΥ: Δεν τιμωρούμε αλλά σεβόμαστε τους ανθρώπους που περιμένουν το λεωφορείο10:16Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της Αθήνας10:02Διαρρήκτες για κλάματα - Τραυματίστηκαν πηδώντας από το μπαλκόνι09:49Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθεια09:35Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο