LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2020 15:33

Νέοι εντατικοί έλεγχοι στην εργασία από το ΣΕΠΕ

Νέοι έλεγχοι για υγεία, ασφάλεια και νομιμότητα στην εργασία σε όλη την Επικράτεια. Πόσες παραβάσεις καταγράφηκαν;

Βρούτσης - αγορά εργασίας - ΣΕΠΕ

Επανεκκίνηση των συστηματικών ελέγχων στην αγορά εργασίας σε όλα τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα αποφάσισαν σήμερα από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, και οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την επιστροφή της αγοράς εργασίας στην κανονικότητα, η πλήρης νομιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του.

Οι εντατικοί έλεγχοι, που θα πραγματοποιηθούν κάτω από την ομπρέλα του σχεδίου «Άρτεμις», θα έχουν δύο άξονες:

  1. Την πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και
  2. Την πάταξη της αδήλωτης  εργασίας και κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς στις επιχειρήσεις που είτε τελούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας, είτε έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή προς τους επιθεωρητές να διεξαχθούν παντού οργανωμένοι έλεγχοι και ξεκαθάρισε ότι η κρίση της πανδημίας δεν αποτελεί άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές στους εργασιακούς χώρους και για καταστρατήγιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καθ’ όλη της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το ΣΕΠΕ διενέργησε χιλιάδες ελέγχους σε όλη την επικράτεια για την πρόληψη της δημόσιας υγείας στους εργασιακούς χώρους, για τον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία, αλλά και για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων εργαζομένων-εργοδοτών μέσα από το καθεστώς των αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, από 15-3-2020 μέχρι 5-5-2020 πραγματοποιήθηκαν 3.221 έλεγχοι για υγεία και ασφάλεια, 1.720 έλεγχοι για νόμιμη λειτουργία επιχειρήσεων (καταγράφηκε μία παράβαση παράνομης λειτουργίας), 692 έλεγχοι για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων (67 παραβάσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας) και 409 ελέγχους για αδήλωτη εργασία (16 παραβάσεις). Για όλες τις παραβάσεις επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα εκ του νόμου πρόστιμα.

Στη σημερινή συνάντηση πήραν μέρος ο γενικός προϊστάμενος του ΣΕΠΕ, Χαράλαμπος Βούρτσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Υγείας και Ασφάλειας, Ιωάννης Κεραμάρης, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, Ζωή Τόγκα, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, Νίκη Θεάκου.

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο